Това става ясно от публикуваната План сметка, приета от правителството,

...
Това става ясно от публикуваната План сметка, приета от правителството,
Коментари Харесай

Ясно е колко ще ни струват изборите frognews.bg

Това излиза наяве от оповестената План сметка, призната от държавното управление, предават от Българското национално радио.

В същото време служебният кабинет поема ангажимент да обезпечи спомагателни средства за ЦИК, в случай че се сключат контракти за логистика и техническа поддръжка на машините за гласоподаване, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на вота с устройствата.

Средствата, които се заделят, са за хонорари и осигуровки на заети по трудови и цивилен контракти, за материално-техническо обезпечаване на изборния развой, в това число печатане на хартиени бюлетини за гласоподаване, компютърна обработка на данните от гласуването, разяснителна акция и медийни пакети, които ще се платят от ЦИК на партиите, обединенията и инициативните комитети.

По бюджета на Министерски съвет се обезпечават 7 милиона лв., с цел да се заплащат възнагражденията на РИК.

Най-много средства - 29 милиона и 400 хиляди лв. за подготовката на вота получават общините. Те ще заплащат възнагражденията на членовете на СИК и по това перо се заделят 15 милиона лв., други 14 милиона са още веднъж за логистични дейности на локалните управи.

Министерство на вътрешните работи получава 12 милиона и 700 хиляди лв., а външното ни министерство - 7 милиона 635 хиляди лв., като с тези средства би трябвало да провежда изборите отвън страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР