Това става ясно от отговор на транспортния министър по реда

...
Това става ясно от отговор на транспортния министър по реда
Коментари Харесай

Строителството на жп линията до летището в Бургас може да започне през юли 2025 г.

Това излиза наяве от отговор на транспортния министър по реда на парламентарния надзор

Строителството на жп връзката от гарата до летището в Бургас може да стартира през юли 2025 година Това е упованието на Министерството на превоза.

Темата е повдигната от бургаския народен представител от ПП-ДБ Димитър Найденов по реда на парламентарния надзор. Народният представител е задал въпрос на служебния вицепремиер и министър на превоза Христо Алексиев.

Подготовката на дейностите за осъществяване на строителството се чака да бъдат завършени и разплатени до края на 2024 година, какъвто е и срокът за допустимост на разноските по Механизма за свързване на Европа, написа в отговора на министъра от началото на май.

Следващият стадий от плана, обвързван с осъществяване на дейностите по създаване на връзката, е включен в Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 година и следва кандидатстване за финансиране по приоритет 4 „ Интермодалност в градска среда “ от програмата. Поради нуждата от издаване на позитивно мнение по отчета за Оценка на въздействието върху околната среда от способния орган и от привършване на отчуждителните процедури , строителството на връзката може да стартира през м. юли 2025 година

Броят и водът на преносимия състав , с който ще се обслужва железопътната връзка сред железопътна гара Бургас и летище Бургас, ще бъде избран на идващ стадий , като ще бъдат взети поради всички нужни условия за обезпечаване на сигурност и комфорт на предоставяната услуга , показва още Христо Алексиев.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР