Това стана ясно след работни срещи, проведени в Министерството на

...
Това стана ясно след работни срещи, проведени в Министерството на
Коментари Харесай

Лорер: От началото на годината чуждите инвестиции са скочили четири пъти

Това стана ясно след работни срещи, извършени в Министерството на нововъведенията и растежа, и в Областната администрация на Пловдив, на които беше показана първата фаза на капиталовия план, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа.

Новото оборудване ще усили индустриалния потенциал на 3D ендоскопи, употребявани световно в роботизирана хирургична система „ Да Винчи “ на „ Интуитив “, които досега се създават в Германия.

Инвестицията в България ще докара до откриване на повече от 100 нови работни места, с капацитет да доближат до над 300 в околните няколко години.

„ Уверени сме, че индустриалната база на „ Интуитив “ ще докара до икономическо развиване на целия район, като изключително скъпо е, че ще се създават артикули с висока добавена стойност “, уточни министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер. Той изрази цялостната си поддръжка за реализацията на капиталовия план. По думите му от ден на ден вложители се интересуват да разкриват високотехнологични и новаторски производства в страната.

Министър Лорер посочи още, че задграничните вложения у нас са се нараснали четири пъти през първото тримесечие на тази година, по отношение на това на миналата, като са достигнали 1,055 милиарда евро, съгласно последните данни на Българска народна банка. „ Тази инвестиция удостоверява позитивния тренд от началото на годината “, добави министърът.

Изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Богдан Богданов, акцентира, че България се стреми да притегли тъкмо такива вложения с висока добавена стойност, с цел да се подкрепи икономическият напредък.

„ Интуитив “ има удоволствието да разшири индустриалните си благоприятни условия посредством този план в България. Това ново оборудване ще ни даде опция да увеличим потенциала на произвеждане на 3D ендоскопи и да удовлетворим потребностите на нашите клиенти “, сподели господин Харолд Хигинс, вицепрезидент „ Производствени интервенции Европа, Близкия изток и Африка “ и общоприет управител на „ Интуитив “.

Базирана в Сън Вали, Калифорния, „ Intuitive “ е производител на системи „ Да Винчи “ за асистирана хирургия. Хирурзи от целия свят са приключили повече от 10 милиона оперативни процедури, употребявайки системата „ Да Винчи “. Нарастващото търсене на роботизирани технологии в Европа и по целия свят в тази сфера е част от решението за разширение на компанията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР