Това стана ясно след проведената днес среща между туристическия бранш,

...
Това стана ясно след проведената днес среща между туристическия бранш,
Коментари Харесай

Бизнесът и властта имат 10 дни да се разберат как ще работят в условията на нов пик на COVID-19

Това стана ясно след извършената през днешния ден среща сред туристическия отрасъл, ресторантьорите и служебния министър председател Стефан Янев.

На този стадий на масата не стои предлагането обектите да са налични единствено за имунизирани гости. Такава мярка към този момент е въведена в редица други страни като една от първите бе Израел. До 10 дни следва нова среща на сектора с отрасловите министри, а до тогава би трябвало да се обмисли какъв пакет от документи да бъде изискван, както и какви решения да бъдат взети за работата на бранша през 2022 година

Решенията ще бъдат в три посоки. На първо място ще се потърси опция средствата, отделени за бранша в обновения към този момент бюджет, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационния развой. По думите на министъра на туризма Стела Балтова страната ни има потребност да остане “зелена дестинация”, а условието е точно постигането на несъмнено равнище на имунизация. Трябва да бъде открит и пакет от документи, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти.

Предстои среща и с новите министри на стопанската система и финансите. Бизнесът ще изложи опасенията си и ще изиска промени в мярката 60/40.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР