Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Асена

...
Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Асена
Коментари Харесай

“Зеленият сертификат” в България е безсрочен. Засега. В ЕС ще важи 270 дни

Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Асена Сербезова пред “Свободна Европа”.

Бустерната доза от ваксина против COVID-19 подсигурява по-леко боледуване и липса на затруднения при заразяване с ковид, безапелационна бе министър Сербезова.

" Аз съм преболедувала, имунизирах се и по-късно още веднъж прекарах COVID-19. При първия случай, в който към момента нямаше ваксини, боледувах в границите на 2 месеца, доста тежко. Това беше в края на декември 2019. В началото на 2020 година занапред започнаше да се приказва за COVID-19 в България. След това като имунизирана, само че преди да си сложа бустерна доза, го изкарах безусловно за три дни с доста леки признаци. Постоянно виждам какво се случва с хора, които следя - и имунизирани, и неимунизирани. Ние първо би трябвало да имаме вяра на статистиката и данните ", уточни Сербезова.

“Мерки на национално равнище към сегашния миг не се вкарват, тъй като има разлика сред заболяемостта в обособените области. Няма потребност да се вкарват по-рестриктивни ограничения за всички. Но в обособени области, които станаха известни с тези ограничения, има по-голяма заболяемост - София, София-град, Благоевград, Бургас… Вижда се по какъв начин след въвеждане на избрани ограничения, в реалност спада заболаемостта. Мерките оказват помощ против разпространяването освен на COVID-19, само че и на други инфекции. Така нареченият вечерен час - да, вирусът се популяризира и след 22 ч. Въпросът е, че от епидемиологична позиция държанието на хората след избрани часове и в избрани заведения става по-рисково по повод разпространяването на вируса. Основното, от което Министерство на здравеопазването би трябвало да се води, е запазване здравето на популацията. Това е нашият интерес ", добави още здравният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР