Това стана, след като днес премиерът привика вътрешния министър, главния

...
Това стана, след като днес премиерът привика вътрешния министър, главния
Коментари Харесай

Виновните граничари - единият пушел, другият бил до тоалетна

Това стана, откакто през днешния ден министър председателят привика вътрешния министър, основния секретар и шефа на Главна дирекция "Гранична полиция " и настоя за най-строги санкции за всички , които са пуснали толкоз хора да влязат в страната без наложителната инспекция.

Граничните служители на реда, които на 20 март пропуснаха полет с пасажери от Франция на летище София, не са били на работните си места, тъй като "единият пушел, другият се хранел, а третият бил до тоалетна ", разгласи министър Валентин Радев на специфична конференция след диалога с Борисов.

Той посочи, че са формирани 13 дисциплинарки против чиновниците, които са били на работа тогава. 7 от тях са били екип на промяна, а останалите, на които ще се търси отговорност, са управителни фрагменти. Виновните ще бъдат отстранени до привършване на инспекцията по случая, която ще даде повече детайлности за това "недопустимо решение ".

На тяхно място ще бъдат назначени чиновници от Бургас и Варна.

Отделно Радев е разпоредил и инспекция на "Вътрешна сигурност ", с цел да се обясни дали няма закононарушение в дейностите на граничарите. Той изрази вяра, че случилото се няма общо и не е провокация преди срещата сред европейските водачи и турския президент Реджеп Ердоган във Варна в понеделник.

Шефът на "Гранична полиция " Светлан Кичиков посочи, че 42-та пасажери са били тествани след това и не е открито някои от тях да е бил търсен за тежко закононарушение. Инспектирани били и багажите им.

„ На 20 март в 15.20 часа идва полет на „ България еър “ от Франция, само че по това време чиновниците, които е трябвало да извършат граничния надзор, не са били по местата си и част от пасажерите са минали, без да им бъде осъществен подобен надзор. Това е неприемлив пропуск на граничните чиновници, които са били на промяна. Към сегашния миг им се снемат пояснения, с цел да се открият същинските аргументи. На първо четене – нямало сега полет, някой бил до тоалетна и така нататък “, сподели още Кичиков.

Той акцентира, че самият факт, че цялостен един ден по-късно е подаден сигнал за случилото се е сладкодумен, че най-вероятно е имало опит за прикриване .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР