Това стана след изпълнение на дузпиОтборът на Мароко е предпоследният

...
Това стана след изпълнение на дузпиОтборът на Мароко е предпоследният
Коментари Харесай

СЕНЗАЦИЯ: Мароко изхвърли Испания от Мондиала


Това стана след осъществяване на дузпи

Отборът на Мароко е предпоследният осминафиналист на Мондиал 2022! Това стана факт след драма с дузпи против Испания.

Редовното време и продълженията завършиха при резултат 0:0, а след това иберийците не можаха да вкарат нито един път от първите си 3 удара от бялата точка, до момента в който техните противници сбъркаха единствено един път и в последна сметка ликуваха след 3:0.

Африканският отбор сподели извънредно дисциплинирана игра през целия мач, с която затрудниха доста своя прославен конкурент. В края имаха и шанс, тъй като резервата на европейците Пабло Сарабия удари греда в 121-ата минута, появявайки се малко по-рано, а след това нацели страничния дирек и при изстрела си от 11 метра.

" Лъвовете от Атлас " за първи път в историята си играха продължения на международни финали и стигнаха до дузпи, до момента в който в воин се трансформира вратарят им Ясин Буну, избавил 2 от осъществяванията на испанците.

Иначе мачът на стадион " Едюкейшън Сити " в Ал Раян в Катар стартира с малко по-активна игра на Мароко, което продължи до към петнадесетата минута. В този интервал символичните домакини насочиха обаче единствено един удар посредством Ашраф Хакими, само че той бе неакуратен.

Постепенно Испания пое надзор над играта и с многочислени подавания по широчината на терена не даваше опция на противника си да провежда контраигра. Мароканците се бяха прибрали компактно в личната си половина и това направи мача много еднообразен. Най-добрият късмет за испанците пристигна в 27-мата минута, когато Марко Асенсио бе изведен зад защитата на африканския отбор, само че ударът му с левия крайник не откри задачата.

Точно преди почивката Мароко опита да отговори с напън на собствен ред, само че централният бранител Найеф Агер не съумя да вкара от добра позиция.

През второто полувреме играта продължи да се води в половината на " лъвовете от Атлас ". Старши треньорът на испанците Луис Енрике опита да промени нещо с включването на голмайстора на отбора Алваро Мората, който размени Асенсио. Точно Мората можеше да открие резултата в 82-рата минута, само че ударът му с глава мина високо над вратата.

До края на постоянните 90 минути гол не падна, само че Испания продължи да стяга обръча към вратата на Ясин Буну и в продължението от 30 минути.

Мароко пропиля златна опция да поведе в 104-тата минута, когато при една от доста дребното си благоприятни условия резервата Уалид Шедира се вклини сред бранителите на Испания, само че ударът му с левия крайник бе избавен от вратаря Унай Симон.

Най-добрият късмет за гол за Испания обаче пристигна в 123-тата минута, когато влезлият секунди по-рано Пабло Сарабия засече центриране от левия фланг, само че ударът му се отклони от дясната греда на вратата на Буну.

При дузпите нито един от испанските играчи не съумя да вкара гол - Пабло Сарабия уцели страничната греда при първата дузпа, а при идващите две вратарят на Мароко Ясин Буну избави ударите на Карлос Солер и Серхио Бускетс. За Мароко в това време вкараха Абделхамид Сабири, Хаким Зийеш и Ашраф Хакими, а пропуск направи само Бадр Бенун.

На четвъртфиналите Мароко ще играе с спечелилия от последния осминафинал, в който противници са Португалия и Швейцария.

 дузпи)
1:0 Абделхамид Сабири
1:0 Карлос Солер - греда
2:0 Хаким Зийеш
2:0 Карлос Солер - Ясин Буну избавя
2:0 Бадр Бенун - Унай Симон избавя
2:0 Серхио Бускетс - Ясин Буну избавя
3:0 Ашраф Хакими



Мароко:  Боно, Хакими, Агуер, Саис, Мазрауи, Амрабат, Амалах, Оунахи, Зиеш, Буфал, Ен Несири;

Испания:  Симон, Алба, Лапорт, Родри, Йоренте, Бускетс, Гави, Педри, Олмо, Асенсио, Торес;

Стадион:  Едюкейшън Сити, Ал Раян;

Зрители:  44 667;

Съдия:  Фернандо Рапалини (Аржентина) .

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР