Това сочи статистика от платформата Skillotron, базирана на геймификацияГийк познанията

...
Това сочи статистика от платформата Skillotron, базирана на геймификацияГийк познанията
Коментари Харесай

Българските програмисти са в топ 10 по гийк познания

Това сочи статистика от платформата Skillotron, основана на геймификация

Гийк познанията на българските програмисти са най-силни в области като анимация, ТВ излъчвания и кино

България е в топ 10 на страните, в които програмистите имат най-силен интерес и знания по отношение на тематики с гийк устременост. Това демонстрират данните на софтуерната компания DataArt, основани на статистиките на платформата Skillotron, посредством която софтуерни експерти от разнообразни елементи на света имат опция да тестват своите умения и познания.

Гийк познанията на българските програмисти са най-силни в области като анимация, ТВ излъчвания и кино, сочи статистиките на платформата от секция „ Geek Culture ”, която обгръща над 190 въпроса, на които са дали отговор над 3000 участника от 24 страни. Развлекателните тематики са свързани с настолни и видео игри, комикси, книги, филми, сериали, анимация и гийк миймове.

Държавите, в които програмистите демонстрират най-силна осведоменост по отношение на гийк културата, са надлежно Украйна, Русия, Полша, Съединени американски щати, Аржентина, България, Казахстан, Англия, Литва и Беларус. България заема шесто място във връзка с брой преминати равнища в другите гийк категории и осмо място по общ резултат и изцяло показване.
още по тематиката
Статистиките демонстрират също по този начин, че гийк-програмистите у нас са се справили много по бързо в отговарянето на въпросите в съпоставяне със междинното време за отговор в платформата (средно 12 минути за сесия, с 3 минути по-бързо от останалите участници).

Skillotron e платформа, основана на геймификацията, която е ориентирана към ИТ експерти. Чрез нея те могат да ревизират своите умения, да задават въпроси, както и да съпоставят своите резултати с останалите участници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР