Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова. Атмосферното налягане

...
Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова. Атмосферното налягане
Коментари Харесай

Температурите Падат! Много Опасно Време В Тези Райони На България!

Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца. През деня ще се задържи съвсем без смяна. Над планините ще има забележителна облачност и на обособени места ще превали слаб сняг.

Ще духа сдържан североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра минус 2°, на 2000 метра – към минус 6°. По Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг, които последователно ще стопират, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 0° и 2°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. На 19.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:52 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:03 часа. На 19.12.2018 луната ще изгрее в 14:48 часа и ще залезе в 03:44 часа. Осветеност на диска в 0h UT 83 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Жълт код за мощен вятър и снеговалежи е разгласен през днешния ден за 9 области в страната, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките. Очакват се снежни виелици. Въпреки, че минималните температури в тези елементи на страната ще са сред 0 и минус 5 градуса, чувството ще е за доста по-студено време, поради северният вятър. Жълтият код е в действие за областите Силистра, Добрич, Разград, Шумен Варна, Търговище, Бургас, Ямбол и Сливен.

Най-силен ще е вятърът в трите последни области, където се чака да е с пориви до 22-24 м/сек. В Западна България облачността ще се раздра и намалее. Максималните температури ще са минус 2 и минус 3 градуса до плюс 6 градуса в крайните Северозападни региони. В София се чака температура към нулата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР