Това сочи анализ на IDC за третото тримесечие на годинатаНеочаквано

...
Това сочи анализ на IDC за третото тримесечие на годинатаНеочаквано
Коментари Харесай

Расте търсенето на HDD като външен сторидж

Това сочи разбор на IDC за третото тримесечие на годината

Неочаквано нарастване в търсенето на HDD системи за предпазване на данни регистрират анализаторите
(снимка: CCO Public Domain)

Интересна наклонност се обрисува на пазара за външни системи за предпазване на данни от корпоративен клас. Твърдите дискове възвръщат позиции в района EMEA (Европа, Близкия изток и Африка ), съгласно отчет на IDC за третото тримесечие на годината.

В интервала юли-септември 2019 година обсъжданията сторидж пазар възлиза на 1,87 милиарда $, което е спад от 1,7% по отношение на третото тримесечие на предходната година (1,90 милиарда долара). Изчислен в евро обаче, пазарът бележи растеж от 2,7%, отбелязва IDC.

Анализаторите акцентират непредвиденото нарастване в търсенето на системи за предпазване, основани единствено на твърди дискове (HDD). Преди това, в продължение на повече от две години, този сегмент регистрираше спад. Ръстът се изяснява с подема в решенията за архивиране на данни.

Сегментът на флаш-базираните сториджи системи (All Flash Array, AFA) заема 39% от целия пазар. Други 40% се падат на хибридните системи, които съчетават твърди дискове и флаш.

Пазарът в Западна Европа записва спад от 8,7% в стойностно изражение. В същото време, за първи път в района позициите на AFA и хибридните системи са изравнени – на двете категории се падат по 41% дял.

В района на CEMA (Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Африка) доставките на системи за външно предпазване от корпоративен клас нарастват с 8,7% на годишна база, сочи още анализът на IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР