Това ще се случи към края на третото десетилетие на

...
Това ще се случи към края на третото десетилетие на
Коментари Харесай

„Интернет на сетивата” щял да замени „интернет на нещата”

Това ще се случи към края на третото десетилетие на 21 век

Интернет на чувствата ще предложи услуги, които влияят на сетивата ни
(илюстрация: Ericsson)

Като основна наклонност в потребителските технологии се обрисува „ интернет на сетивата ” (или на усещанията), който съгласно отчет на шведската компания Ericsson може да размени интернет на нещата (IoT), заяви Computer Weekly.

Под „ интернет на сетивата ” (Internet of senses) специалистите схващат стопанска система на услугите, предоставяни с потребление на цифрови датчици и включващи всички сетива: зрение, слух, усет, аромат и досег, излиза наяве от отчета.

Интернет на сетивата ще предложи услуги, основани въз основата на най-модерни технологии, в това число изкуствен интелект (AI), виртуална действителност (VR), разширена действителност (AR), 5G и автоматизация.
още по тематиката
Анкетираните чакат интернет на сетивата да стане всеобщ до 2030 година По това време все по-сериозна конкуренция на електронните устройства ще оказват услугите, употребяващи всевъзможни датчици, които ще станат съвсем неразделни детайли на физическата действителност.

Развитието на интернет на сетивата ще бъде насърчавано от нови развлекателни услуги с резултат на разширена действителност и покупки в интернет, както и от опасността от световно стопляне, вследствие на която хората ще се стремят да сведат до най-малко въздействието на своите действия върху околната среда.

Почти две трети от потребителите са уверени, че развиването на технологиите ще направи допустимо очилата за виртуална действителност да картографират направления, четейки мислите на хората.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР