Това се посочва в позиция до ФрогНюз, изпратена от бившия

...
Това се посочва в позиция до ФрогНюз, изпратена от бившия
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Оклеветяването ми беше добре пресметната акция

Това се показва в позиция до ФрогНюз, изпратена от някогашния здравен министър доктор Стойчо Кацаров. Повод за това е, че прокуратурата е прекратила следствието против Кацаров за поръчката на бързи проби за учениците. Обвинението не откри доказателства за осъществени закононарушения. Публикуваме позицията като право на отговор на Кацаров.

бе оповестена вест, въз основата на информация от прокуратура и КПКОНПИ за открити нарушавания и формирано досъдебно произвеждане за закупуването на бързи антигенни проби за възпитаници, които условия директно или непряко бяха свързани с името ми, като министър на опазването на здравето по това време.

 

Разпространението на тази информация остави у мнозина подозрения в моята честност и морал. Тогава представителят на прокуратурата даде обещание да осведоми обществеността за резултата от следствието, само че по този начин и не го направи.

В отговор на мое питане, с писмо № 8012/2023 година, госпожа Илиана Кирилова – административен началник на Софийска градска прокуратура ме осведоми, че досъдебното произвеждане по този случай (ДП №14/22 на СО-СП) е било прекъснато с финален акт на съображение член 243, алинея 1, т.1, по отношение на член 24, ал.1 т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, който гласи:

„ Не се образува наказателно произвеждане, а формираното се приключва, когато действието не е осъществено или не съставлява закононарушение. “

 

В претекстовете на постановлението за преустановяване е записано:

„ Установено е, че процедурите за закупуване на бързи коронавирус проби за възпитаници, извършени по реда на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено от Народно събрание на 13.03.2020 година, са извършени законосъобразно без открити нарушавания от възложителя – Министерството на здравеопазването. Промяната в неустойката от 0.5% на 5% за всеки ден веселба, осъществена по разпореждане на министър Кацаров е направена законосъобразно. Министърът на опазването на здравето е в правото си да контракти условия, които в най-голяма степен пази ползите на възложителя. Увеличаването на размера на неустойката за неизпълнените в период доставки е имало дисциплиниращ резултат по отношение на изпълнителите, а също по този начин е осъществен позитивен финансов резултат за бюджета на Министерството на здравеопазването, респективно за Централния бюджет, посредством осъществяване на доходи от платени неустойки, с които са понижени общите разноски за закупуване на бързи антигенни проби за разкриване на SARS-CoV-2 за проучване на възпитаници. “

 

Оклеветяването ми не е по неточност. То е добре пресметната акция за дискредитирането ми, инициирана от наранени от дейностите ми политици, за това, че като министър разкрих огромна корупция в здравното министерство и в няколко огромни държавни лечебни заведения, както и демонстрирах нескрито цялата неплатежоспособност на водената от през последното десетилетие здравна политика, една от трагичните последствия, на която беше изключителната смъртност от Ковид - 19.

Аз имам единствено едно оръжие в тази борба - истината.

Основавайки се на правилата на журналистическата нравственос и с разбирането, че отговорността ни за построяването на демократична и правова страна е обща, се обръщам към вас с молба, да съдействате за това истината да стигне до хората.

Моля, като право на отговор или под каквато форма прецените, да разпространите тази информация, по метода, по който беше публикувана от вашата медия информацията на КПКОНПИ и Прокуратурата за започване на досъдебното произвеждане, в която информация те които индиректно свързваха името ми с внушения за осъществено закононарушение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР