Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществен

...
Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществен
Коментари Харесай

Каракачанов към Нинова: Всеки некадърен политик се познава по това, че първо посяга на армията

Това се споделя в позиция на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурността, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ Красимир Каракачанов. Поводът за острата му реакция е коментар на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на нейно телевизионно присъединяване по-рано през днешния ден. По думите ѝ парите за армията би трябвало отидат при заведенията за хранене. Изказването провокира надълбоко отвращение в Каракачанов:

„ Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и защитата като за „ бира-скара “ е надълбоко вкоренено в традициите на Българска социалистическа партия – от изказването Ви излиза наяве, че и Вие сте го възприели без съмнение “, безапелационен е още той.

Ето и цялостния текст на позицията, която е оповестена във ФБ профила на военния министър:

Всеки несръчен политик се познава по това, че първо протяга ръка на армията

Левият популизъм е неограничен и постоянно изненадва със своето безсрамие.

До подобен извод стига човек, когато се запознае с последните хрумвания на водача на Българска социалистическа партия госпожа Корнелия Нинова за блокиране на модернизационните планове в армията и пренасочване на средствата, в това число към заведения за хранене и дребни заведения.

Госпожо Нинова, разбирането на Вашата партия за армията и защитата като за „ бира-скара “ е надълбоко вкоренено в традициите на Българска социалистическа партия – от изказването Ви излиза наяве, че и Вие сте го възприели без съмнение.

Затова би трябвало да поясня няколко значими неща:

Първо – закупуването на ново въоръжение и техника не е нечия прищявка, както очевидно Вие смятате. Модернизацията на армията е от основно значение за сигурността и защитата на страната – изключително през днешния ден, във време на световни разтърсвания и районна неустановеност. Нито страната ни ще излезе по-силна от рецесията с ковид, когато и да бъде това, нито районът ни ще стане по-спокоен, нито мигрантската вълна ще изчезне. Напротив – ще става по-несигурно и ще се нуждаем от по-стабилна защита.

Второ – Госпожо Нинова, с изключение на за заведенията за хранене, приканвам Ви да си дадете сметка и за хилядите български военни, които с риск за здравето и живота си оказват помощ на потърпевши в естествените бедствия. Знаете ли на какъв брой години са бойните машини, които изваждат камиони и коли от зимните преспи? Поинтересувайте се, ще останете откровено сюрпризирана. Тези машини са на доста повече години, в сравнение с лъскавите мерцедеси на милионерите от Вашата лява партия. И в случай че в този момент приемем Вашите препоръки за блокиране на модернизацията, на следващия ден Вие и Вашите милионери-съпартийци с лъскавите си лимузини ли ще вадите закъсалите хора от снеговете? Едва ли.

Трето – Госпожо Нинова, Вашият популизъм е надълбоко отчаяние за цялата Българска войска. Познавам армията, тъй като пребивавам ежедневно с нейните грижи и паники и по тази причина Ви убеждавам – военните рядко показват мнението си обществено, само че по тази причина пък имат дълга памет и помнят кой е угрижен за армията и за страната ни.

Днес Вашето изказване Ви подрежда в една дълга редица на ликвидатори и унищожители, която стартира с Иван Костов и жестокото орязване на Българската войска по времето на неговия мандат. Унищожени бяха Строителни войски, Транспортни войски, Организацията за подпомагане на защитата (ОСО), а имуществото им беше необмислено разграбено. Десетки хиляди офицери и сержанти бяха изхвърлени на улицата, останаха унижени и забравени вместо да получат почтено самопризнание за своята работа към Отечеството.

Унищожени бяха хиляди танкове и стотици самолети, нарязани бяха ракетни установки, хиляди декари военни парцели бяха продавани на безценица, в това число и такива в центъра на София. Сега там има молове и супермаркети – това се случваше по време на „ царското “ държавно управление и продължи и по време на тройната коалиция.

Тази безнаказаност доближи своя връх при „ майстора на постните пици “ Симеон Дянков, който наложи концепцията си за 40% редуциране на бюджета на армията – и то във време, в което започваше стихия от революции в Близкия Изток и се надигаше океан от мигрантски талази.

Всеки несръчен и безконтролен политик, който няма визия от дълготрайните национални ползи, се познава по това, че първо протяга ръка на армията.

Четвърто -  Популизмът и безотговорността на Вашата партия по отношение на защитата на страната не стартира от през днешния ден. През 2008 година държавното управление на премиера и ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев и ръководената от Българска социалистическа партия тройна коалиция постави завършек на наборната военна работа – без никакъв разбор на рисковете пред защитата на страната. Направихте го единствено с цел да се изкарате по-католици от папата и по-натовци от генералния секретар на НАТО.

Вие през днешния ден също вършиме своето безконтролно изказване без да сте създали никакъв разбор пред какви опасности може да се изправи България през идващите години. Популизмът през днешния ден може да има страшни последствия на следващия ден – тъй като историята ни учи, че когато една страна няма мощна защита, постоянно се намират външни рискове.    

Логиката е такава, че след всяка финансово-икономическа рецесия следва външните опасности и рискове внезапно ескалират. Последният образец е резултатът от финансовата рецесия в Съединени американски щати след банкрута на „ Лемън брадърс “ през 2008 година, която даде начало на вълна от банкрути в целия свят. Отражението в нашата част от света във връзка с сигурността бе разклащане на целия близкоизточен район, експлоадирането на така наречен „ арабски пролети “, войната в Сирия и изострянето на редица тлеещи районни спорове – и всичко това продължава да рефлектира върху страната ни 12 години по-късно.  

И най-после – запитвам се дали президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили господин Румен Радев, който Вие давате за образец и който определяте като „ пореден “ – дали той споделя Вашите рискови хрумвания за блокиране на новото въоръжение и техника за Българската войска.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР