Това съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той

...
Това съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той
Коментари Харесай

​Всички ученици от 1. до 7. клас ще имат достъп до електронни учебници до месец​

Това заяви във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той предвижда, че Министерският съвет ще утвърди още на следващия ден измененията, които уреждат финансирането на достъпа до електронните разновидности на образователните пособия.

Издателствата, които доставят над 95% от учебниците, са подготвени да обезпечат достъп до електронния вид на учебниците, сподели просветителният министър Красимир Вълчев. Той разгласи, че матурите ще се проведат без промени в организацията.
Красимир Вълчев, министър на образованието: Даде положителни резултати предходната година, мощно понижи опциите за преписване.
Амбицията на министерството е да се премине към едносменен режим в учебните заведения, в огромните общини това значи строителство на нови здания, по тази причина следва правенето на самостоятелни проекти с диференцирани периоди за всеки град. След измененията за финансиране на образованието на деца от уязвими групи, средства ще има освен за учебните заведения и детските градини, които работят с тях.
Красимир Вълчев, министър на образованието: Предвидили сме такива средства и ще ги предоставим на близо 900 институции, тъй като там също би трябвало да се поставят старания, когато се работи с такива деца.
Министър Вълчев съобщи, че съществена цел на министерството е да насочи повече деца към професионалното обучение посредством спомагателен банкет и стипендии и да притегли повече млади преподаватели.
Красимир Вълчев, министър на образованието: Ние би трябвало да създадем по този начин, че да има учители, и то положителни учители във всички учебни заведения и детски градини в най-малките, отдалечените обитаеми места.
Министър Вълчев беше във Варна за откриването на новата постройка на Колежа по туризъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР