Това съобщи сирийският телевизионен канал "Ал Маядин", позовавайки се на

...
Това съобщи сирийският телевизионен канал "Ал Маядин", позовавайки се на
Коментари Харесай

Стотици сирийски опълченци са заели позиции край Африн

Това заяви сирийският ефирен канал "Ал Маядин ", базирайки се на командването на кюрдските "Сили за национална самозащита ". По данни на малкия екран числеността на сирийските бойци, изпратени в Африн за отпор на турските войски, е над 400 души.

Вчера сирийската осведомителна организация САНА заяви, че воюващи на страната на сирийската войска са почнали да идват в Африн от Алепо. Агенцията уточни, че тези "воюващи са изпратени в града за поддръжка на устойчивостта на неговите поданици пред лицето на експанзията от страна на турския режим ".

Турският президентски представител Ибрахим Калън предизвести за "сериозни последствия " от вероятни опити на сирийски държавни или проправителствени сили да влязат в Африн.

Турската войска разгласи на 20 януари началото на интервенция "Маслинова клонка " в региона на сирийския град Африн против сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз (ПДС), които Анкара счита за терористични организации.

Бомбардировки в Източна Гута

Самолети на сирийския режим бомбардират четвърти следващ ден бунтовническия анклав Източна Гута. По данни на Сирийския център за наблюдаване на човешките права при акцията на държавните сили от неделя насам в региона са убити 296 цивилни, в това число 71 деца и 42 дами, а ранените са 1400.

Центърът също упреква Русия, съдружник на президента Башар Асад, че е бомбардирала през вчерашния ден Източна Гута, за пръв път от три месеца. Според сирийската мониторингова организация при нови бомбардировки на силите на режима в Източна Гута през днешния ден са убити минимум 24 мирни поданици, включително три деца.

Русия предлага в четвъртък да се състои намерено съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за обстановката в Източна Гута.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР