Това съобщи пред журналисти министър Николина Ангелкова в парламента. Кошмарен

...
Това съобщи пред журналисти министър Николина Ангелкова в парламента. Кошмарен
Коментари Харесай

Затварят ”хотела на ужасите” в Чифлик

Това заяви пред публицисти министър Николина Ангелкова в Народното събрание.

Кошмарен хотел - в мазе, без топло, с мравки - за 180 лева


Министерството на туризма стартира процедура по лишаване на категоризацията на спа хотел в село Чифлика край Троян, заяви пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова в Народното събрание.

От през днешния ден затваряме първия етаж на хотела, в резултат на инспекцията на РЗИ, сподели тя. Ангелкова добави, че е изискала от Комисията за отбрана на потребителите актовете, наложени на хотела, с цел да може да се инициира процедура за лишаване на категоризацията му и той да престане да действа като хотел.

"При нас постъпи сигнал за един хотел на ужасите, безусловно, с извънредно неприемливи и несъответствуващи условия за настаняване, в Чифлика. След наша незабавна инспекция преди два дни се откри, че този обект въобще не би трябвало да действа ", разяснява Ангелкова.

Тя уточни, че индивидът, който е подал сигнала, е бил настанен в действителност в мазе, вместо в стая и от РЗИ са затворили тъкмо този етаж, който въобще не трябвало да действа. Получихме и сигнали от родители, които са записали децата си за зелено учебно заведение там, което е безусловно неприемливо, разяснява министърът.

Ангелкова означи, че през 2015 година този обект е стартирал искане за своята прекатегоризация, т.е. да бъде с четири звезди. Тогава му е отказана категоризация за четири звезди, категоризиран е с три звезди. Този хотел употребява нерегламентирано в името си СПА, той няма документ за СПА по наредбата, тъй че това е още едно нарушаване, добави министърът.

Николина Ангелкова заяви, че до месец ще внесат промени в Закона за туризма, с които се предлага основаване на Туристически инспекторат, с цел да може Министерството да не чака различен орган да го алармира с явни неща, а да може неотложно да реагира. Тя прикани хората да подават сигнали при сходно кошмарно пътешестване или отмора, с цел да може Министерството да вземе ограничения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР