Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов

...
Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов
Коментари Харесай

Близо 100 хиляди ученици ще получат подкрепа от образователното министерство

Това заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов при подписването на контракта по програмата дружно с проф. Георги Вайсилов, изпълнителен шеф на ИА " Програма за обучение " и началник на Управляващия орган.

Това е първият план, изпълняван от МОН, който ще бъде финансиран по новата стратегия, по процедура „ Обща и спомагателна поддръжка за личностно развиване в учебното обучение ”.

Финансирането е в размер на 151 123 000 лв.. Освен самите деца и възпитаници, посредством действия по този план ще бъдат обхванати и техните родители, сподели проф. Сашо Пенов. В плана има заложени и образования на над 4 000 педагогичен експерти и непедагогически личен състав.

Тук се включват и просветителни посредници, обществени служащи и различен непедагогически личен състав. В дейностите са заложени занимания по ползи, междуучилищни действия и спомагателни образования по образователни предмети. Идеята е учениците да преодолеят усложненията в ученето и да преминат по-плавно през стадиите на обучение.

Тази е първата от серия интервенции, ориентирани към...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР