Това съобщава испанският вестник El Pais, позовавайки се на източници.

...
Това съобщава испанският вестник El Pais, позовавайки се на източници.
Коментари Харесай

НАТО обсъжда най-голямото разгръщане на войски след Студената война

Това оповестява испанският вестник El Pais, базирайки се на източници. Също по този начин страните ще одобряват нова стратегическа идея на НАТО, където Русия ще бъде оповестена за директна опасност.

Според El Pais редица страни от НАТО желаят да трансферират формированията на съюзническите войски в статут на бригади, което ще удвои броя на военните. Сега военните формирования на войските на НАТО наброяват от 1 хиляди до 1,6 хиляди бойци.

Според източници на изданието, някои страни от НАТО биха желали да одобряват дивизии, в които могат да служат до 15 000 бойци. Вестникът оповестява още, че страните от алианса са подготвени да си доставят по-съвременни оръжия.

Според El Pais по време на срещата на върха страните от НАТО ще обсъдят и нова стратегическа идея. В документа Русия ще получи статут на директна опасност, Китай - на редовно и геостратегическо предизвикателство. Както отбелязва вестникът, новата идея " ще постави завършек на връзките с Москва ".

https://elpais.com/internacional/2022-06-26/la-otan-decidira-en-madrid-el-mayor-despliegue-militar-desde-la-guerra-fria.html
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР