Това съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на изявление на правителствения

...
Това съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на изявление на правителствения
Коментари Харесай

Bloomberg: Великобритания готви план за спиране на тока в домове, библиотеки и заводи

Това оповестява организация Bloomberg, базирайки се на изказване на държавния отдел за бизнес, енергетика и индустриална тактика (BEIS).

Недостигът на електрическа енергия заради температурите и понижения импорт на електрическа енергия от Норвегия и Франция може да докара до затваряне на библиотеки, държавни здания и даже железници за няколко дни, показва организацията. BEIS назова такива прекъсвания „ рационален най-лош сюжет “, при който страната може да се изправи пред пиков дефицит на електрическа енергия, даже в случай че рестартира своите въглищни електроцентрали в спешен режим.

Ако зимата е извънредно студена, Обединеното кралство може да се наложи да внася повече газ от тръбопроводи от континентална Европа, която също е изправена пред енергийна рецесия заради понижените доставки от Русия.

В момента кралството доставя рекордни количества газ на Европейски Съюз и ще " желае да се върне услугата, когато температурите паднат ". Но в случай че доставките от Европа се усилят, страната ще се сблъска с различен проблем - неналичието на вътрешни газови складове.

Този сюжет - " не е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР