Това са храните, които консумираме най-често и ни вредят най-много.

...
Това са храните, които консумираме най-често и ни вредят най-много.
Коментари Харесай

7-те най-вредни храни в България

Това са храните, които консумираме най-често и ни вредят най-вече. Свикнали сме да си похапваме всичко, без да осъзнаваме, че в действителност одобряваме много нездравословни субстанции, които могат да навредят на здравето ни.
1. Сьомга – сьомгата, която доближава до всички нас и всеобщо се предлага в супермаркетите, е цялостна с нездравословни химикали, тъй като се отглежда по неестествен метод, надалеч от природата. По-добре е да похапваме различен тип риба, която няма да ни навреди.
 7 храни, които въздействат на цвета на очите 7 храни, които въздействат на цвета на очите
Колкото и необичайно да звучи, някои храни могат да повлияят на ириса и да трансформират цвета му. Това не е фикция, а научна доктрина. Те тряб...
2. Пилешко месо – постоянно избирайте и купувайте добре подбрано пилешко месо от профилирани магазини за месо. Пилешкото, което купуваме всеобщо от супермаркетите, е цялостно с антибиотици, които се дават на пилетата, с цел да пораснат по-бързо и да станат годни за консумация.
3. Майонеза – обичаме да си похапваме и майонеза, въпреки че в случай че се зачетете в етикета, ще видите, че единствената натурална съставна част в нея е слънчогледовото олио. Ако доста обичате майонеза, по-добре е да се научите да си я приготвяте сами вкъщи. Поне ще знаете, че в нея се съдържат същински артикули.
4. Маргарин – несъмнено е добре да избягвате потреблението на маргарин, който съдържа  хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. В него няма съвсем нищо потребно за организма ни и е по-добре да си го спестим.
6. Кетчуп – става известно, че в последните години сме привикнали да консумираме доста кетчуп, който е цялостен със захар. Всички купени сосове от магазина съдържат огромно количество захар и съвсем нито една натурална съставна част. Затова внимавайте с потреблението им.
 Храните, които може да консумирате даже и след приключване на периода им за валидност Храните, които може да консумирате даже и след приключване на периода им за валидност
Ако обичате промоциите, само че избягвате да се запасявате с хранителни артикули поради периода им на валидност, вижте кои от тях може да консум...
7. Бяла захар – слагаме я в кафето си, в сладкишите, които вършим и въобще на всички места, без да осъзнаваме какъв брой доста бяла захар гълтаме на месечна база. Непременно е хубаво да замените бялата захар с кокосова да вземем за пример, която е напълно натурална и усетът й е несравним
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР