Това са Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна,

...
Това са Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна,
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър за 11 области на Никулден

Това са Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време.

Временни разкъсвания на облачността ще има денем над източната половина от страната.

В западните и южните региони ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Почти безшумно ще се задържи в северозападните региони.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните – сред 11° и 16°, по-ниски в Северозападна България: 8°-10°. Привечер и през нощта против вторник преваляванията ще се засилват.

Това заяви за Агенция " Фокус "  дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места в южните региони ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максимални температура на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно и мъгливо време. Слаби валежи ще има тук-там в масивите от Западна България и Родопите. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта против вторник и във вторник,

с сдържан северозападен вятър, ще нахлува леден въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка до 5-10 cm.

През деня преваляванията ще обзет и Източна България. Югозападният вятър и там ще се смени със северозападен и с продължаващото захлаждане тук-там и в Североизточна България ще вали сняг, а в източните региони и Горнотракийската равнина - дъжд.

Повишена възможност за обилни по количество превалявания има тук-там в Южна България, а по здрач и през нощта против сряда - в източната половина от страната. По планинските проходи ще има условия за навявания. Дневните температури в множеството региони ще са съвсем без дневен ход.

Привечер и през нощта против сряда северозападният вятър ще се усили. В сряда ще бъде студено и прохладно, само че още преди обяд от запад преваляванията бързо ще спрат.

През нощта против четвъртък облачността ще се раздра и над доста региони краткотрайно ще намалее до най-вече ясно. Вятърът ще отслабне, а в котловините на Западна България в утринните часове в четвъртък ще стихне и на обособени места ще се образува мъгла. Ще е студено с преобладаващи минимални температури сред минус 7° и минус 2°, малко над нулата по Черноморието.

Над планините и планинските региони денем ще бъде най-вече слънчево, а с югозападен вятър ще се затопля. На места в равнинната част от страната ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще се раздира. Максималните температури ще са сред 5° и 10°, в югоизточните региони до 12°-14°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР