Това са думите на лидера на политическата партия Има такъв

...
Това са думите на лидера на политическата партия Има такъв
Коментари Харесай

Пророчеството изпълнено: Трифонов, 2015 г.: Да взема да направя една партия. Не ви ли изглежда нелепо?

Това са думите на водача на политическата партия " ИТН " по време на среща със суденти във Велико Търново през 2015 година. Младеж, в своята пета година на образование - компетентност “Право”, пита Трифонов дали възнамерява да се занимава с политика.

" Като цяло политиката е мръсна работа. Ще става това, което би трябвало, т.е., ще създадем това, което би трябвало, пък да става каквото ще. Ние сме българи, вие сте българи. Тази страна ще е такава, каквото ние си я създадем. Вие сте доста по-млади от нас и би трябвало да участвате. Да взема да направя аз една партия и да я кръстя някоя абревиатура “БОБ”, тъй като ми харесва - Българска организация на бъдещето. “БОБ” - доста крепко звучи и ще вляза в Народното събрание и аз ще съм идващият Бойко Борисов. Ще си сложа една риза, да не ми се виждат татуировките, ще махна този часовник, че наподобява доста безценен, да не върша такива простотии. Ще наподобявам по-нормално, ще наподобявам различен човек. И какво от това? Все едно да кажем “Ей, в този момент ще ни оправи Жан Виденов! Той не ни оправи, ще ни оправи Иван Костов. Ей, Иван Костов ни прецака - направиха се ей такива закононарушения, избиват се. Сега царят идва - той ще ни оправи за 800 дни. Не ни оправи и царят. Кой е идвал, защитата му, телохранителят му, Бойко Борисов - той ще ни оправи. Бойко Борисов не ни оправи. Който ще пристигна в този момент? Ще дойдат някакви други, тия не се схванаха - дай отново да върнем Бойко Борисов. Е, в този момент Слави Трифонов ще ни оправи! Какъв си ти, бе, шоумен? С бръсната глава и обеци - е, но, дайте да пробваме ти да оправиш нещата - изглеждаш ни друг. Може пък ти да се оправиш. Не ви ли наподобява неуместно? Няма един човек да оправи - няма значение какъв е. Трябва голяма група хора, която да желае да се промени. Поне един човек. "

За голямо страдание, от време на време даже и най-мрачните пророчества се сбъдват сами по себе си. В този случай аргументите може да са няколко - било то блян към водачество, или навика за непрекъснатото стоене под светлините на прожекторите, или по този начин мечтаната “промяна” Трябва голяма група хора, която желае промени, споделил Трифонов. Такава(и) група(и) има. Но смяната не включва крещене в ефир, скандални чатове, обвинявания от трибуната против свестни хора, отвод за диалози, предавания във Фейсбук в неделя на обяд. За смяната е необходим разговор - сред политическите сили, сред тях и българските гласоподаватели.

Господин Трифонов, взехте и направихте една партия. Не Ви ли наподобява неуместно?

Мира Ереева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР