Това ръководство спаси БДЖ от фалит. Това заяви заместник транспортният

...
Това ръководство спаси БДЖ от фалит. Това заяви заместник транспортният
Коментари Харесай

БДЖ спасени от силата, която управлява държавата

Това управление избави БДЖ от банкрут. Това съобщи заместител транспортният министър Велик Занчев като отговор на рецензиите, че сдружението се източва . Няколко компании сигнализираха за това по-рано през днешния ден.

От известно време имало офанзиви против сдружението , изясни Занчев.

 Прокуратурата влиза в БДЖ
Прокуратурата влиза в БДЖ

Заради сигналите за злоупотреби в сдружението

" БДЖ е националният транспортьор, то е институция ", безапелационен бе зам.-министърът. По думите му не може да се плюе, без да има учредения. Той увери, че поръчките в БДЖ са безусловно транспарантни . Ако инспекцията на министър Ивайло Московски потвърди някакви нарушавания, поръчката ще бъде спряна.

Вътрешна кавга сред частни сдружения стои зад днешната офанзива към железниците. Не може през медиите да се печелят поръчки, нападна Занчев.

Всички компании можели да вземат участие с поръчките на БДЖ, в това число и компании от Европейски Съюз. Важното било кой ще предложи добра цена и качество на услугата. " Не може да играем мач отвън терена, на който е публиката ", сподели заместник-транспортният министър. Политическото управление на Министерство на превоза желали всичко да е транспарантно и да има конкурсно начало.

Атаките в този момент били поради това, че железницата е избавена и следва да се погасят отговорностите на сдружението. Успехите в БДЖ, по думите му, се дължат на " силата, която сега ръководи страната ".

 31 млн. лева получава БДЖ от държавното управление
31 млн. лева получава БДЖ от държавното управление

За погасяване на отговорности по Втория облигационен заем, подписан през 2007 година

Непочтена офанзива към националния транспортьор видя и Веселин Василев, изпълнителен шеф на ИА " Железопътна администрация ". Той видя офанзива и персонално против него. Василев имал неприятно възприятие от медийните нападки към него и от това,че неговата позиция не е търсена.

Фирмите, атакували през днешния ден БДЖ, желали да провалят публичната поръчка.

 Нагласени ли са публичните поръчки в БДЖ?
Нагласени ли са публичните поръчки в БДЖ?

БДЖ слага краен период за техническите обзор на локомотивите от осем работни часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР