Това ръководство няма повече място като ръководство на БНР, заяви

...
Това ръководство няма повече място като ръководство на БНР, заяви
Коментари Харесай

Проф. Нели Огнянова: Това ръководство няма повече място в БНР

Това управление няма повече място като управление на БНР, съобщи медийният специалист проф. Нели Огнянова. Нарушен е не един закон, за което ще се носи отговорност, акцентира специалистът пред БНР.
„ В Закона за радио и телевизия има една-единствена опция, в която Съвет за електронни медии може да търси отговорност от физическо лице. Тази наредба е съответстваща към събитията сега. Става въпрос за наредба, предполагаща, че в случай че общоприет шеф на социална медия извърши или допусне други лица да извършат систематични или груби нарушавания на Закона за радиото и малкия екран, мандатът на генералния шеф може да бъде предварително преустановен “.

Проф. Огнянова е безапелационна, че в тази ситуация има съображение за търсене на персонална отговорност на генералния шеф. „ Освен това никой в страната няма интерес социална медия да бъде ръководена от човек в тежка взаимозависимост “, означи още тя.

Според нея натискът в БНР е политически: „ Идва месец октомври, който е зареден с политически събития. Предстоят локални избори. На масата е въпросът с избора на основен прокурор. Позицията основен прокурор безспорно е доста мощен инструмент на властта. Разпределянето на властовите позиции, които предстоят, са свързани и с БНР, и съответно със правосъдния сектор. Големият напън води към премахване на водещ влиятелен публицист точно от сектор, обвързван със правосъдната власт. Това се търси – Радиото да не е интензивно по метода, по който е интензивно нормално – със мощните си публицисти в ресора “.

Силвия Великова схваща ролята на публичните медии, осъзнава я и я приема като идея, акцентира медийният специалист.

Случаят с Великова прерасна в нещо доста по-мащабно – спряното лъчение на Радиото, сподели проф. Огнянова. Тя напомни, че същият механически шеф преди години е направил нещо сходно: „ В някакъв смисъл той е „ рецидивист “ в тези дейности. Виждам съображение институциите да се занимават с него “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР