Това предвижда новият проект на корпорация РоскосмосПървият полет на астронавти

...
Това предвижда новият проект на корпорация РоскосмосПървият полет на астронавти
Коментари Харесай

Бъдещите лунни астронавти ще носят оръжие

Това планува новият план на корпорация Роскосмос

Първият полет на астронавти с кораба „ Орел ” е плануван за 2025 година (снимка: Роскоскомс)

Астронавтите, които ще бъдат изпратени на Луната с новия к ораб „ Орел ” , ще носят със себе си и о гнестрелно оръжие, оповестиха съветски медии, базирайки се на публично изказване от Роскосмос.

Държавната корпорация може да върне огнестрелното оръжие измежду оборудването на космонавтите на новия транспортен транспортен съд „ Орел ”, преди прочут като „ Федерацията ”, който ще размени кораба „ Съюз ” и товарния „ Прогрес ”.

Формирането на състава на портативния спешен ресурс за новото потомство пилотиран транспортен транспортен съд ще бъде осъществено на по-късен стадий, след неговото основаване, прецизират от Роскосмос. Компанията обмисля опцията за връщане на огнестрелното оръжие в спешния запас.
още по тематиката
Първият полет на астронавти с „ Орел ” е плануван за 2025 година. Една от задачите на кораба е да изследва Луната и да кацне на нея. Когато летят до спътника на Земята, астронавтите ще имат оръжие със себе си, за всеки случай.

Сега в спешния запас на астронавтите няма револвер. Но по-рано, още от полета на Юрий Гагарин космонавтите получаваха Макаров. След спешното кацане на Алексей Леонов и Павел Беляев през 1965 година, когато трябваше да живеят в снежната тайга два дни, беше решено да се добави специфичен револвер с три дула към комплекта.

TP-82 бе основан от оръжейници от Тула по искане на Леонов. Пистолетът е предопределен за отбрана от рискови животни, за лов и изстрелване на сигнални ракети. Космонавтите имаха разполагаем подобен револвер от 1986 до 2006 година

От 2007 година обаче астронавтите стопираха да употребяват револвера, защото изтече срокът на валидност на специфичните патрони, а индустриалната линия за нови беше затворена по това време. Освен това породиха избрани законови усложнения с процедурата за доставка на огнестрелно оръжие в Байконур, който се намира в Казахстан.

Сега портативният спешен запас на „ Съюз ” включва радиостанция и аптечка, непромокаем кибрит, шевни такъми, надуваем сал, комплект риболовни такъми, фенерче, свирки, мачете, шест литра вода и шест комплекта храна за трима души, топлоизолационен костюм за всеки член на екипажа, както и хидроостюм „ Пъстърва ” за задържане над водата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР