Това предаде Франс прес, като се позова на съобщение на

...
Това предаде Франс прес, като се позова на съобщение на
Коментари Харесай

Русия не е регистрирала инцидент в ядрен обект

Това съобщи Франс прес, като се базира на известие на съветската държавна нуклеарна компания Росатом.

Русия призна нощес, че е записала радиоактивно замърсяване на части от територията си в края на септември и началото на октомври и по този начин удостовери известията на няколко европейски организации за наблюдаване на радиоактивността.

Русия призна за радиоактивния облак >>

Руската метеорологична работа Росгидромет заяви, че всички наблюдателни станции в Южен Урал са засекли нараснали концентрации на изотопа рутений-106, като най-висока централизация е била открита от станцията в село Аргаяш. То е на 30 км от нуклеарния комплекс Маяк, потърпевш през 1957 година от една от най-тежките нуклеарни злополуки в историята и служител през днешния ден за преправка на отработено нуклеарно гориво, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"Радиоизотопът Рутений-106 беше засечен от наблюдателните станции в Аргаяш и Новогорний " сред 25 септември и 1 октомври, посочи през вчерашния ден Росгидромет в сводката си за положението на околната среда на територията на Русия. В сводката се споделя, че в Аргаяш е засечена "крайно висока централизация " на рутений-106, превишаваща 986 пъти индикаторите, регистрирани предходния месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР