Това правителство, кабинетът Донев, работи в обстоятелства, които го задължават

...
Това правителство, кабинетът Донев, работи в обстоятелства, които го задължават
Коментари Харесай

Крум Зарков: Нашата мисия е политическата криза да не струва още повече на гражданите

" Това държавно управление, кабинетът " Донев ", работи в условия, които го задължават да бъде пламенно в най-различни направления, заради рецесиите, с които се сблъсква . Не може да бъде разрешено тези два месеца просто да изтекат. Нашата задача е да създадем по този начин, че политическата рецесия, в която се намираме, да не коства още повече на българските жители . "
Това съобщи в изявление за БНР служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Запитан дали служебният кабинет не прави прекалено много решаващи промени като промяната на шефа на " Булгаргаз ", Зарков означи, че   постоянните държавни управления постоянно имат " прекалено самочувствие " .

За промяната на изпълнителния шеф на " Булгаргаз " и кандидатурата на Деница Златева правосъдният министър уточни, че е " положително решение ", тъй като тя има интернационалните контакти и познава структурата на сдружението.

Настоящият състав на Висш съдебен съвет демонстрира, че до момента в който толкоз поддържа основния прокурор, процедурата по отстраняването му не може да стигне до дъно , макар че предходни двама правосъдни министри – Янаки Стоилов и Надежда Йорданова са посочили, че подобен механизъм има, разяснява Крум Зарков в предаването " Преди всички ".

" Мандатът си върви, ние си го обсъждаме, само че доста значим е също въпросът във връзка с пълномощията на основния прокурор и конституционната рамка, в която той оперира . И тук има неща, които могат да се създадат и без парламент. (…) Чрез друго разширено тълкувание на този контрол за правда прокуратурата на практика има опция да сложи под собствен надзор или най-малко под някаква форма на боязън цялата държавна администрация, изпълнителната власт, включително и министри. Този въпрос, един път подложен пред Конституционния съд, в случай че той постави рамки на това пълномощие , ще бъде доста значим за последващите диспути. "

Крум Зарков заяви, че следва служебното държавно управление да приготви такова запитване до Конституционния съд , като в първите дни на септември то ще бъде показано пред министрите.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР