Това прави излишен сакралния въпрос #КОЙ. Същият онзи #КОЙ, който

...
Това прави излишен сакралния въпрос #КОЙ. Същият онзи #КОЙ, който
Коментари Харесай

Люба Кулезич: Корабът-майка си прибра Бетина

Това прави непотребен сакралния въпрос #КОЙ. Същият оня #КОЙ, който връчи в прокурорските ръчици на Гешев мегаделото за погрома на КТБ. И след това го награди с поста основен прокурор за услугата да не забележи корпулентното му наличие под дърво и камък: в разграбването на банката, в корумпирането на медиите, в завладяването на службите, в прилапването на бизнеси, в пазаруването на политици и на магистрати. Сега с приютяването на Жотева в прокуратурата нещата и с медийната регулация си идват на мястото. Един тип, кръгът се затваря.

Няма потребност от спомагателни пояснения за непукизма на госпожата всякога, когато някакви наивници й желаеха оставката. Тя демонстрираше същата недостижимост, като сегашните соанирани прокурорки от спецтериториите на Гешев. Явно кадровата скица за надзор върху самостоятелните регулатори си работи по тествания прокурорски пример. И не наподобява някой да го заплашва, щом Жотева получава за премия щатна работа в държавното обвиняване без конкурс. Но пък към този момент никой не смее да упорства за оставката й, както когато се вихреше като медиен надзирател. А й я желаеха проклетата оставка поради нейните мутренски маниери в обществени разногласия с сътрудници. И поради безобразно нагласените състезания за шефове на Българска национална телевизия и на БНР, до момента в който тя се правеше на паднала от Марс. Но и поради поръчковото й ослепяване за пробойните в независимостта на публичните медии, за програмните и кадровите безумия в тях, за спадащото им качество.

Под председателството на Жотева Съвет за електронни медии оспори позорното 112-о място на България по независимост на изложение. Класацията на „ Репортери без граници “ бе надали не обвинена в соросоидна измама, напълно в звук с медийните рупори на Пеевски. Последва отвод на регулатора да глоби дезинформацията в БНР и в Българска национална телевизия в интерес на Кремъл и нападението над Украйна. И то под прикритието на лъжливата „ Друга позиция “. В момента наследството на прокурорски типаж като Жотева в Съвет за електронни медии отново си процъфтява. Наследството, което демонстрира, че коренът на казуса още веднъж би трябвало да се търси в превзетата страна. При това в синхрон с новите президентски назначения в регулатора. Те за жал не дават знак, че биха подкрепили апела на Демократична България за „ депутинизация “ на страната, включително и на медиите. Така че, акостирането на Жотева в прокуратурата напълно не е маловажно събитие. Знаково е. Още повече, че шефът на Гешевия пресцентър Веселин Иванов е също от кохортата на Пеевски.

Той стана основен редактор на списание „ Правен свят “, когато това авторитетно в миналото юридическо издание беше закупено от олигарха, а след това скоропостижно затворено, както и другите му медийни бухалки. Но следите постоянно остават. Новият началник на Жотева беше един от ликвидаторите на купената за мистериозна сума, а след това затрита телевизия Би Ай Ти. След незнайно от кого получените, съгласно клюки, повече от 30 милиона лв. за тази грозна интервенция, някогашният притежател с американски паспорт Павел Вълнев спонсорира новата партия на Цветан Цветанов „ Републиканци за България “. Стана му даже заместител. После на пръсти се отдръпна като че ли съгласно поговорката „ пито-платено “. Така и тази странна договорка потъна в Кутията на Пандора, каквото съставлява в действителност Гешевата прокуратура с нейното изборно правораздаване и с още по-избирателен кадрови асортимент, напълно зависещ на модела #КОЙ. Назначаването на някогашен началник на сякаш самостоятелен медиен регулатор единствено разголва тези неприлични зависимости. Без всевъзможен позор. При това единствено дни преди Висшият правосъден съвет за следващ път да откаже да вземе решение по аргументираното искане на правосъдния министър Иван Гешев да бъде отхвърлен от поста „ основен прокурор “, както стана през днешния ден.

Е, на този декор трудоустрояването на Жотева не е демонстрация на банална шуробаджанащина, на която продължаваме да се любуваме по нашите клети земи. Но това е междинен пръст против мечтателите, които се деряха по площадите и желаеха моделът #КОЙ да бъде раздрънкан заедно с създателите му Борисов, Пеевски и Гешев, а тяхното отроче в Българска национална телевизия Кошлуков да си върви дружно с тях в подмолната мъгла на личните си зависимости. Но ядец! Всички те са си на топло по местата. Промяната пошумоля по техен адрес, па ги отмина, заета през днешния ден да се брани за оцеляването си против митинги, подкокоросани от същите тези, които не съумя да разглоби. А Жотева диша с цялостни гърди. И евентуално написа прессъобщение за гибелта на следващата смяна с печата на прокуратурата.

Малката проповед от еп. 162 на „ Честно казано с Люба Кулезич”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР