Това показва проверка във фирмените регистриАнтони Панайотов Тренчев е баща

...
Това показва проверка във фирмените регистриАнтони Панайотов Тренчев е баща
Коментари Харесай

Бащата на основателя на Nехо e бил съдружник на Бойко Борисов

Това демонстрира инспекция във фирмените регистри

Антони Панайотов Тренчев е татко на създателя на криптобанката NexoАнтони Тренчев. Последният евентуално ще стане обвинен в околните дни за основаването на следващата скица с криптовалути за милиарди. Тренчев-баща е прочут като сътрудник “Петров ” на Второ основно ръководство на Държавна сигурност. Работил е в задачата ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев. Антони Тренчев - татко е дълготраен съучастник с Бойко Борисов, ген. Чавдар Чернев и други мрачни фигури на прехода, сподели инспекция във фирмените регистри, оповестява

Агент “Петров ” е бил явно изключително скъп, защото в документите, оповестени от Комисията по досиетата, има искане от 09.05.1990 година “да бъдат заличени всички данни ” за него.

Бойко и Антони - 10 години съдружници

През 1997 година, Тренчев става шеф на компанията “Джи енд би травъл къмпани ” дружно с Бойко Методиев Борисов. Борисов е премахнат като шеф цели 10 години по-късно, през 2007 година

“Джи енд би травъл къмпани ” е учредена през 1994 година от Георги Иванов Голомеев и Бойко Методиев Борисов. През същата година е учредена и “Делта Травъл ” – ООД със съдружници ген. Димо Генчев Кръстинов, ген. Чавдар Антонов Чернев, Георги Иванов Голомеев и Антони Панайотов Тренчев.

Извадка от Дакси демонстрира съдружията на Антони Тренчев и Бойко Борисов.

През 2007 “Делта Травъл ”, преименувана на “София Делта ”, става съучастник в “Джи енд би травъл къмпани ” дружно с Бойко Борисов.

По това време бъдещият основен секретар на Министерство на вътрешните работи и министър председател на България се занимава с охраняем бизнес и е бил вербуван като сътрудник “Буда ” от ЦСБОП поради връзките си с “оперативно забавни лица ” от подземния свят.

През ген. Димо Кръстинов се появява друга забавна връзка. Той е съучастник във компанията “Елмаз 24 ”, част от така наречен кръг “Банкя ”. За кръга “Банкя ” пръв заприказва министър председателят Бойко Борисов откакто Биволъ разгласява Досието “Буда ” при започване на февруари 2013 година Тогава Борисов съобщи, че зад това разобличаване стои точно тази полумитична подмолна група, към която се причисляват някогашни водачи и висши ченгета на комунистическата и ранната посткомунистическа страна.

Осветяването на този кръг от Бойко Борисов, сподели че той е бил добре осведомен с него, а съдружието на Борисов с генералската компания и Тренчев демонстрира и формалната му връзка с него.

Според обществената информация групата сплотява фигури свързани с Държавна сигурност като Виктор Вълков – някогашен външен министър в държавното управление на Димитър Попов (Агент “Пенчо ” на Второ главно управление (на ДС) на ДС), Максим Димов – народен представител от Движение за права и свободи и ковчежник на Национална движение „Симеон Втори", Димитър Събев (Агент “Асен ” на Второ главно управление (на ДС) на ДС), ген. Димо Кръстинов, Иван Саздов – шефа на тенис клуба в Банкя, който се появи около “Къщата в Барселона ”, Евстати Гюров (щатен чиновник на ДС) и други.

За водач е считан ген. Чавдар Чернев, който при започване на 90-те оглавява Столична дирекция на вътрешните работи и на него се приписва въоръжаването на първите мутренски групировки. Според осведомени, точно Чернев е стартирал кариерата на някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов, издигнал се до дясна ръка на Бойко Борисов, преди да приключи политическото си съществуване безславно след абсурда “Апартаментгейт ”.

Името на този кръг идва от ресторант “Бялата къща ” в Банкя, където се организират сбирките. По-късно част от “кръжочниците ” се трансферират към ресторант “Монтерей ”, където се форматира различен кръг със същото кодово име, само че с повече участници и водач някогашния почитан офицер от Първо главно управление (на ДС) на Държавна сигурност ген. Любен Гоцев. На последния се приписва и основаването на така наречен “Генералско придвижване ” в средата на 90-те година на предишния век, което сплотява множеството от участниците в неофициалните “генералски ” кръгове като “Банкя ” или “Монтерей ”.

Тези подмолни групировки в действителност несменяемо ръководят страната по време на целия “Преход ”, като всички дейни политически или стопански играчи на публичната сцена непроменяемо са техни планове и марионетки, сочат данните и анализите на осведомени оперативни източници.

На този декор надали е инцидентно, че синът на сътрудник “Петров ” Антони Тренчев влезе в политическия план на Меглена Кунева. Тя беше конфигурирана от Мултигруп за юридически консултант в “правителството на мутрите ” на Беров. Известна е и ролята ѝ в Аферата “Габон ” на Първо главно управление (на ДС) и в Балканбанк на Иван Миронов.

В Движение България на Гражданите на Меглена Кунева се включиха и други известни през днешния ден политически лица като Тома Биков, който изживя катарзис и се трансформира в най-ревностния трибун на ГЕРБ.

За разлика от Биков, след неуспеха на плана ДБГ, Антони Тренчев – младши се ориентира към бизнес действия. Той стана създател и лице на криптобанката Nexo.

Офшорна криптобанка

Nexo попадна във фокуса на публичното внимание преди години около скандалната фондация Хелп Карма. Оказа се, че съоснователят на Nexo Коста Кънчев е братовчед на Константин Кръстев, създател на Хелп Карма.

Покрай вложителите в Nexo се появи и забавна руско-българска връзка, Nexo е подкрепена при старта си доникъде на 2019 година от Arrington XRP Capital, хедж фънд основан от авторитетния създател на TechCrunch Michael Arrington.

Съветник в екипа на Arrington е Наталия Караянева, родена рускиня, само че станала българка след брака си с Петър Караянев. Последният е наследник на Елена Караянева, която е търговски шеф на компаниите на Ветко и Маринела Арабаджиеви и беше задържана дружно с тях по обвинявания за пране на пари и данъчни измами.

След разкриването на тези връзки и обявата им във Фейсбук от Атанас Чобанов, той получи заплашително писмо от юристите на Nexo, в което се настояваше да се изтрие обявата.

Криптобанката Nexo в началото е записана в Естония и претендира, че има естонски лиценз, само че това се оказва погрешно. Тя набра голям капитал отвън полето на банковите регулации, предлагайки нереално високи лихви на вложителите. Въпреки, че е записана и в България, Nexo използваше за интервенциите си офшорни компании. В последна сметка предходната година криптобанката попадна на мушката на регулаторите в Съединени американски щати и против нея беше заведено прокурорско дело в щата Ню Йорк.

По оперативни данни немската полиция се е интересувала от Антони Тренчев и майка му Илияна Алипиева още преди няколко години, когато на власт в България беше някогашният съучастник на Тренчев-бащаБойко Борисов. По линия на интернационалното съдействие са били поискани дискретни информации за тях от ГДБОП и ДАНС. Не е ясно какво е станало с това питане.

Въпреки тези тревожни сигнали от непознати сътрудници, българските служби са оставили Nexo да води интервенциите си от България, сходно на измамата OneCoin на Ружа Игнатова. Всъщност, сегашните дейности на прокуратура са форсирани извън, посредством интернационална интервенция на Европол, водена от Германия.

Има ли връзка сред удобната бизнес среда, в която разцъфтя новата многомилиардна крипто скица и ДС-менторите, контролиращи и през днешния ден български служби и прокуратура? Вероятно някогашният министър председател Борисов е наясно с отговора, както е наясно и с кръга “Банкя ”. Засега в обществените си мнения той избира да насочва вниманието към даренията от чиновници на Nexo за партията Демократична България и не обелва нито дума за дългогодишното си съдружничество с Тренчев-баща.

Източници: Асен Йорданов Биволъ, Атанас Чобанов BIRD
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР