Това пише във всекидневната си сводка за хода на войната,

...
Това пише във всекидневната си сводка за хода на войната,
Коментари Харесай

ISW: Украинските сили подлагат на все по-силен натиск руските позиции в източната част на страната

Това написа във всекидневната си сводка за хода на войната, оповестена на неговия уебсайт, Институтът за проучване на войната (ISW).

 

Базираният във Вашингтон мозъчен концерн цитира неназовани съветски източници, че украинските сили не престават сухопътните си интервенции югозападно от неотдавна отвоювания град Изюм в Харковска област, покрай град Лиман, Донецка област, и на източния бряг на река Оскол, Харковска област. Според тези известия съветските сили са били принудени да се изтеглят от някои региони в Източна Украйна и да укрепят позициите си в други.

 

Руските сили в Източна Украйна евентуално ще имат проблеми със задържането на отбранителните си линии, в случай че украинските войски продължат да настъпват още по на изток, предвижда Институтът за проучване на войната, представен от Българска телеграфна агенция.

 

Британското военно разузнаване регистрира, че Русия изпитва все по-сериозни проблеми с дефицит на военнослужещи в Украйна. Почти несъмнено е, че в Украйна ще бъдат изпратени кадети, чието образование е било ускорено, написа през днешния ден във всекидневната сводка, оповестена в Туитър акаунта на министерството на защитата на Англия. Тя загатва и оповестения в интернет видеозапис, на който шефът на частната съветска военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин, доближен на президента Владимир Путин, вербува пандизчии да отидат да се борят в Украйна, като им дава обещание в подмяна понижаване на присъдите и парични тласъци.

 

Тези развития навеждат на мисълта, че при тази рецесия с липса на бойци Русия евентуално изпитва най-остър дефицит на пехотинци и младши командири, отбелязва английското военно разузнаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР