Това пише в коментар за последните политически събития у нас.

...
Това пише в коментар за последните политически събития у нас.
Коментари Харесай

Politico за „българското политическо лимбо“: Мачото Трифонов се държи като американска танцьорка на бурлеска от 50-те

Това написа в коментар за последните политически събития у нас.

„ Няма такава страна “: Това е името на хитовата ария на Слави, която всички загатват, откакто Трифонов се опита устно да отдръпна оферти от него проектокабинет, който трябваше да бъде гласуван през днешния ден от българския парламент, само че към този момент загуби поддръжката на евентуалните съдружни сътрудници. Правни специалисти обсъждаха до късно във вторник вечерта дали сходни политически отмятания въобще са позволени. Предложеният за кандидат-премиер от партията, кръстена на един от албумите на Трифонов „ ИТН “ – Пламен Николов, също отдръпна името си във вторник, базирайки се на персонални аргументи. Николов, относително незнаен предприемач, е подложен на словесни насмешки като: „ Няма подобен министър председател “.

(Не) шоуто би трябвало да продължи: Но е прекомерно рано да се дефинира дата за трети избори. Според българското законодателство партията на второ място също може да има пробив при съставянето на държавно управление. Това ще бъде ГЕРБ, водена от неотдавна сваления Бойко Борисов – и макар че ББ настояваше, че няма да опита да предложи държавно управление още веднъж, откакто загуби премиерския си пост на постоянните парламентарни избори през април, е известно, че той трансформира решението си, когато това го устройва. (Ако получи мандата, партията на трето място-БСП съобщи, че ще предложи да се удължи мандата на настоящето служебно държавно управление.) В противоположен случай новите парламентарни избори по-късно тази година могат да съвпаднат с президентската конкуренция в страната.

Това не е първият, нито последният случай, в който партия против статуквото се разруши и изгоря още след първичния скок в политиката.

Превод и редакция: Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР