Това пише изданието Политико в обширна публикация за тайните служби

...
Това пише изданието Политико в обширна публикация за тайните служби
Коментари Харесай

Там, където шпионите дебнат и слушат

Това написа изданието " Политико " в обширна обява за тайните служби и центровете на шпионажа в наши дни.

Нарастващата роля на Брюксел като седалище на Европейския съюз и НАТО трансформира белгийската столица в цел за задграничните секрети служби, показва " Политико " в обширна публикация под заглавие " Брюксел - градът на шпионите ".

Ето по-важните моменти от обявата:

Печатните медии във Англия осъмнаха наскоро със заглавия, отнасящи се до съмненията на европейските управляващи за скришен шпионаж от страна на Обединеното кралство, обвързван с проектите за Брекзит. За мнозина в Брюксел това не е вест, защото следенето и подслушването на другари и врагове в столицата на Европейски Съюз се оказва част от всекидневието и се счита за нещо обикновено.

За множеството задгранични разследващи служби Брюксел е цел - поради обстоятелството, че там се намират седалищата на Европейския съюз и НАТО. За други африкански и близкоизточни служби за сигурност акцентът попада върху огромните диаспори в Брюксел, които оказват въздействие върху политиката на съответните страни.

През месец юни тази година шефът на австрийското контраразузнаване Петер Гриндлинг разгласи, че " Брюксел е изместил Виена ", що се отнася до наличието на " по този начин наречените секрети служби oт страни отвън Европейски Съюз ".

Шпионажът постоянно се е приемал за даденост в Брюксел, само че откогато значимостта на Европейския съюз нарастна и в града изникнаха нови и нови посолства, броят на разузнавачите в него също сензитивно се усили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР