Това обяви помощникът на руския президент Владимир Путин - Юрий

...
Това обяви помощникът на руския президент Владимир Путин - Юрий
Коментари Харесай

Джо Байдън и Владимир Путин са се договорили да продължат контактите си

Това разгласи помощникът на съветския президент Владимир Путин - Юрий Ушаков след телефонния диалог сред президентите на Съединени американски щати и Русия.

„ Ще обсъждаме въпросите, които през днешния ден засегна Байдън, и несъмнено, на първо място, нашите безпокойства, изложени в двата проектодокумента (за гаранциите за сигурност) ”, сподели още той.

„ Съединените щати разпалват нервност към нахлуването в Украйна, което сякаш възнамерява Русия, а паралелно с това помпат Киев с оръжие ”, уточни помощникът на съветския президент, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Така представителят на Кремъл разяснява обявата на вестник " Политико ", съгласно която Байдън в петък в диалог с водачи на съюзнически страни декларирал, че Русия можело да нападне Украйна на 16 февруари. " Ние изложихме нашите съображения и няколко пъти подчертахме, че не разбираме за какво е належащо да се дава на медиите явно лъжлива информация за нашите, съветските, планове ", сподели той.

„ Американците изкуствено раздухват нервност към по този начин нареченото планувано съветско навлизане, сочат дори дати на нахлуването, а редом с това дружно със съдружниците си помпат военните мускули на Украйна, отпускат се основни финансови запаси за модернизиране на украинската войска, усилва се броят на изпращаните военни инструктори ", съобщи Ушаков.

По думите му в последните дни и часове обстановката към предвижването на съветските войски на тяхна лична територия " просто е доведена до парадокс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР