Това мнение изрази пред БНР социологът и управител на агенция

...
Това мнение изрази пред БНР социологът и управител на агенция
Коментари Харесай

Коалиционният кабинет ще има комфорт поне половин година, прогнозира социолог

Това мнение изрази пред БНР социологът и шеф на организация „ Маркет линкс “ Добромир Живков и предвижда:

„ Един подобен съдружен кабинет би имал комфорта да работи релативно умерено най-малко първата половин година “.

Според него първото по-сериозно тестване пред новата коалиция ще бъде въпросът „ Северна Македония “. По думите му нашите сътрудници към този момент демонстрират „ доста неспокойствие, несъмнено има напън върху България и там ще бъде първото по-сериозно тестване “.

„ Това е шансът на Българска социалистическа партия и в частност на нейния водач, след толкоз години в съпротива да покажат действително присъединяване във властта. Аз не преставам да виждам значително в дейностите на Българска социалистическа партия персоналната упоритост на госпожа Нинова. Но не персоналната упоритост да издигне партията и да стабилизира партията, а по-скоро да продължи своя лидерски план, да остане на върха в Българска социалистическа партия, макар всички разтърсвания, които претърпя партията през последната година “, разяснява още социологът.

По думите му при Българска социалистическа партия се вижда доста тежко роене на електората и доста съществени несъгласия.

„ Не мисля, че Българска социалистическа партия ще одобри ролята да бъде тази част от обединението, която да играе извънредно твърда игра и да упорства за избрани политики. Така или другояче ще ги получи “, разяснява Живков.

Според него партиите са си дали сметка, че е време да преодолеят базисните си несъгласия и да влязат във взаимоотношение.

„ Няма по какъв начин ГЕРБ да удържи своите симпатизанти в парадигмата „ ГЕРБ против всички “, ГЕРБ си дават сметка, че би трябвало към този момент да покажат и друго лице “, уточни още си Добромир Живков.

„ Обвиненията към президента ще се попренасочат, само че с доста по-нисък интензитет и по-ниска температура и към държавното управление. Те няма по какъв начин да не бъдат съпротива, само че притиснати от публичните упования, те ще бъдат доста по-мека съпротива, най-малко първоначално “, счита той

Социологът предвижда още, че Движение за права и свободи ще търси линията на по-малкото противодействие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР