Това мнение изрази генерал-лейтенант Бен Ходжис, бивш командващ сухопътните сили

...
Това мнение изрази генерал-лейтенант Бен Ходжис, бивш командващ сухопътните сили
Коментари Харесай

Ген. Бен Ходжис: Операцията на украинските сили в Курска област п...

Това мнение изрази генерал-лейтенант Бен Ходжис, някогашен командващ сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.

 

" Това опровергава опасенията, че Путин ще ескалира и ще употребява нуклеарни оръжия. Най-лошото, което направи, беше да изстреля ракети по супермаркет в Украйна. Ние се сдържахме прекомерно дълго ", уточни той.

На въпроса дали споделя, че няма повече червени линии, Ходжис отговори: " Със сигурност се надявам, че не “.

 

" Украинците ни дадоха урок - даже в изискванията на тотално разпространяване на безпилотни самолети е допустимо да се приготвят интервенции от подобен мащаб, несъмнено, главнокомандващият [на съветските въоръжени сили] Герасимов и съветският Генерален щаб подцениха разследващи сигнали, че Украйна ще нападна “, счита той.

 

Генерал-лейтенантът бе безапелационен, че Украйна не е заинтригувана от завладяване на съветска територия. Въпреки това, твърди той, тази интервенция ще принуди Русия да премисли дейностите си. Той акцентира, че по този метод Украйна се пази от съветски офанзиви.

" Това е класическа работеща военна теория в деяние – изберете подобаващия миг, разсейте врага, облекчете натиска върху останалите си войски “, посочи Ходжис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР