Това мило същество беше завързано за фермите под метростанция Ломско

...
Това мило същество беше завързано за фермите под метростанция Ломско
Коментари Харесай

Жестокост! Завързаха куче на Ломско шосе без вода и храна

Това благо създание беше завързано за фермите под метростанция " Ломско шосе " без вода и без храна. Явно е оставен да почине там. Това алармира четец на Novini.bg.

Ето и текста на Красимира Аргирова без редакторска интервенция:

Хората по този начин се отблагодаряват на вярното куче за дългите години, в които е било до тях. Бил е домакински - има каишка на вратлето и беше с мотив за разходки, извънредно обществен и дисциплиниран, той самичък се качи в колата и напълно непринудено влезе в клетката, в която го оставихме на стационар, с цел да не му се случи нещо още по-страшно.

По-страшното не е гибел, за него това би означавало да се избави от тъгите, на които доста дълго време е бил подлаган. С краста, спластена на големи кичури четина, кожа и кости (БУКВАЛНО!!!). По-страшното за него ще е да го блъсне кола, тъй като там където е оставен, придвижването е доста натоварено.

Решихме да не го оставяме там, тъй като някой човек можеше да реши да го отвърже като си мисли, че по този начин му оказва помощ. Но отвързан, той щеше да е изложен на още по-големи рискове. Рискът други кучета да го ухапят, хора да го прогонят с ритници и камъни, тъй като ръси болести, е голям.

За страдание ще се наложи и да го оставим в подслон, където да доживее умерено старините си. Дано успеем да го лекуваме най-малко известно време, да го захраним и отървем от крастата, бълхите и спластената четина. Дано няма съществени здравословни проблеми, нека няма дирофилариоза или други съществени болести.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР