Това лято космическите сили на САЩ ще изстрелят съзвездие от

...
Това лято космическите сили на САЩ ще изстрелят съзвездие от
Коментари Харесай

САЩ ще изстрелят съзвездие от шпионски спътници за наблюдение на руски и китайски космически кораби

Това лято галактическите сили на Съединени американски щати ще изстрелят съзвездие от спътници, предопределени за шпиониране на съветски и китайски галактически апарати, способни да обезвредят американски орбитални обекти. Новото съзвездие от шпионски спътници се назовава Silent Barker.

Съзвездието Silent Barker ще бъде първото по рода си, което ще добави ресурсите на наземните датчици и спътници в ниска околоземна орбита. Новите спътници ще бъдат ситуирани на геостационарна орбита (около 36 000 км), което значи, че орбиталната им скорост ще бъде същата като скоростта на въртене на Земята. Съзвездието, създадено от специалисти от Космическите сили и Националното разследващо ръководство на Съединени американски щати, ще обезпечи " благоприятни условия за търсене, разкриване и следене на обекти в космоса за навреме разкриване на закани ", обявиха двете организации.
-->
Полезният товар ще бъде изстрелян през август на борда на ракета " Атлас V ", ръководена от United Launch Alliance, взаимно дружество на Boeing и Lockheed Martin. Точната дата на изстрелването ще бъде оповестена в обществените медии 30 дни преди изстрелването. „ Тихият Баркър “ се нарежда като отговор на Съединени американски щати на съветските и китайските старания за създаване на орбитални системи за заличаване: новото съзвездие е лишено от естествените ограничавания на наземните и нискоорбиталните системи - то ще помогне на Съединени американски щати " да схванат какво в действителност се случва там в космоса ". Броят на спътниците за в този момент не е конкретизиран.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР