Това коментираха юристи, след като стана ясно, че 21-годишният мъж

...
Това коментираха юристи, след като стана ясно, че 21-годишният мъж
Коментари Харесай

В Каква Държава Живеем: Извергът Мартин Се Отървава От Доживотна Присъда!?

Това разясниха адвокати, откакто стана ясно, че 21-годишният мъж е признал виновността си пред служебния бранител, написа Монитор.

Преди половин година Северин Красимиров се призна за отговорен за жестокото ликвидиране на тв водещата от Русе Виктория Маринова и по този начин получи 30 години затвор за тежкото закононарушение.

„ Предполагам, че обстановката ще бъде безусловно същата, както в тази ситуация с делото за убийството на моята снаха Виктория. Адвокатът ще посъветва подзащитния си да прибегне към съглашение със съда, делото ще се гледа по процедурата на съкратеното правосъдно разследване по член 371, т.2 от Наказателно-процесуален кодекс “, разяснява пред „ Монитор “ свекърът на Маринова Румен Максимов (цялото изявление четете на стр. 11 – б.р.). В събота бяха повдигнати три обвинявания на арестувания Мартин Трифонов. Той ще дава отговор за блудничество, обезчестяване и ликвидиране

21-годишният мъж първо е пребил дребната Кристин, а по-късно я изнасилил и блудствал с нея. Това показа след среща с него служебният му бранител, юристът от сливенската гилдия Димитър Димитров. Според него 21-годишният мъж си дава ясна сметка за осъщественото, разказал е в детайлности какво тъкмо се е случило и признал, че в никакъв случай преди този момент не бил виждал момиченцето.

„ Клиентът ми е в относително положително здравословно положение. Куршумът е счупил дясната му подбедрица, само че това не пречи да се придвижва и идната ни среща ще бъде в правосъдната зала на следващия ден (понеделник) по делото за непрекъснатата мярка за неотклонение. Предполагам, че наблюдаващия прокурор Пламен Стефанов ще изиска оставяне в ареста. Заяви, че е работил под въздействие на алкохола, който изпил по обяд: домашна ракия и бира, само че занапред ще станат ясни пробите, чакаме да излезе и ДНК експертизата, не всичко казано от обвинения би трябвало да се приема като чиста монета. За мен Трифонов има задоволително разсъдък, напуснал е учебно заведение през втория период на 11-и клас, не е простак или умопобъркан, въпреки да не може да изясни претекстовете си за сходно грубо закононарушение довело до гибелта на детето “, разяснява за " Монитор " юрист Димитър Димитров.

Трифонов към момента е в болничното заведение в Сливен под защита, откакто беше прострелян при задържането. В понеделник в Сливен е разгласен ден на печал в памет на убитото дете. Същият ден следва Окръжният съд в Сливен да прегледа мярката за неотклонение на Мартин. Ако той не може да стане от болничното легло, магистратите са подготвени да отидат при него.

След вземането на непрекъснатата мярка за неотклонение от съда в понеделник ще бъде осъществен следствен опит за детайлно уточняване на събитията от четвъртък в центъра на село Сотиря, където Мартин Трифонов е наблюдавал и нападнал жертвата си, прецизираха от прокуратурата в Сливен. Разследването е предоставено на шефа на окръжния следствен отдел Христо Кашински, на арестувания са повдигнати три обвиняване: за ликвидиране по изключително непосилен метод, за обезчестяване и за блудничество с малолетно дете, които могат да бъдат осъдени с пожизнен затвор без подмяна. 21-годишният юноша към този момент има зад тила си една изтърпяна присъда за блудничество и обири, новото закононарушение е осъществено единствено 15 месеца след излизането от килията в бургаския затвор.

Междувременно депутати желаеха да бъде отстранено съкратеното правосъдно разследване, което води до понижаване на присъдите при тежки закононарушения.

„ Случаят с жестокото обезчестяване и последвало ликвидиране на 7-годишната Кристин в село Сотиря не трябва да остане просто следващият абзац от дългата сводка с закононарушения, осъществени от маргинални субекти. Това е признак за сериозността на казуса, за който ние от Вътрешна македонска революционна организация приказваме от години. Преди Кристин има доста дълъг лист с придобилите гласност сходни безчовечен зверства. Вероника Здравкова във В. Търново, убита от рецидивист, който беше излязъл от пандиза няколко дни преди този момент – съден по бързото произвеждане за ликвидиране със съглашение с прокуратурата и пуснат преждевременно; Виктория Маринова в Русе, изнасилена и убита от ром, който подписа съглашение с прокуратурата; 23-годишната жена, изнасилена и ограбена от алжирец до Конната база в София; изнасиленото и пребито малолетно момиче от с. Хайредин, община Козлодуй; някогашният преподавател по музика в казанлъшко учебно заведение, който редовно изнасилвал 13-годишната си щерка, и т.н, и така нататък “

Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване. От там допълват, че към този момент приготвят промени в Наказателно-процесуален кодекс за отпадането на съкратеното правосъдно разследване, с което се понижават присъдите с до 1/3, изключително при сходни тежки закононарушения. Отделно в позицията се показва и концепцията за въвеждане на химическа кастрация при сходни тежки случаи. Според адвокати обаче тази мярка е прекомерно последна и много подозрителен резултат върху наказаните.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР