Това коментира президентът на Съединените американски щати на извънреден брифинг

...
Това коментира президентът на Съединените американски щати на извънреден брифинг
Коментари Харесай

Байдън за абортите: Решението на Върховния съд буквално връща Америка 150 години назад

Това разяснява президентът на Съединените американски щати на ексклузивен брифинг по отношение на това, че Върховният съд анулира 50-годишното решение за правото на аборт.

„ Според мен това е реализация на последна идеология и трагична неточност на Върховния съд “, счита той.

„ Съдът направи това, което в никакъв случай до момента не е правил, категорично лиши едно конституционно право, което е толкоз главно за толкоз доста американци, което към този момент е било прието. Решението на съда да направи това ще има действителни и непосредствени последствия “, сподели президентът.

„ Съдът изложи като аргументация държавни закони, криминализиращи абортите, които датират от 1800-те години – съдът безусловно връща Америка 150 години обратно. Според мен това е печален ден за страната ", безапелационен е Байдън.

„ Нека бъда доста явен и категоричен. Единственият метод да осигурим правото на дамата да избира... е Конгресът да възвърне отбраната на „ Роу против Уейд “ като федерален закон. Никакво изпълнително деяние от президента не може да направи това ", посочи той.

„ И в случай че Конгресът, както наподобява, няма гласове, с цел да направи това в този момент, гласоподавателите би трябвало да чуят гласа им. Тази есен би трябвало да изберете повече сенатори и представители, които ще кодифицират правото на дамата да избира още веднъж във федералния закон “, добави президентът.

„ Тази есен Роу е в бюлетината. Личните свободи са в бюлетината. Правото на цялост на персоналния живот, независимост, тъждество – всички те са в бюлетината. Дотогава ще направя всичко по силите си, с цел да защитя правото на дамата в щатите където ще се сблъскат с следствията от днешното решение “, съобщи още президентът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР