Това, което се случва, е някаква имитация някакво замазване на

...
Това, което се случва, е някаква имитация някакво замазване на
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Съдебната реформа няма, има само замазване на очите


„ Това, което се случва, е някаква реплика някакво замазване на очите. Съдебната промяна не е на път да се случи, тъй като правосъдна промяна няма. В настоящия си тип, който се предлага това е една цялостна козметика “. Това сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева в отговор на въпрос дали правосъдната промяна най-сетне ще се случи със законовите промени, които се гледат в Народното събрание.

По думите ѝ за основна промяна в правораздаването са нужни и промени в Конституцията – нови текстове в главата за правосъдната власт.

„ Проблемът с прокуратурата породи от хората, които упражняваха тази специалност. Най-напред от Никола Филчев (главен прокурор 1999-2006), който беше назначения на синята агитка, който с държанието си на поста провокира доста въпросителни дали е вярна конституционната уредба. Вторият човек, който провокира огромни въпросителни, беше Сотир Цацаров (главен прокурор 2012 – 2019) и третия е Иван Гешев (главен прокурор от 2019) “, разяснява Дончева.

Според нея проблемите в системата нормално са провокирани не от на практика проблеми, а от хора, неуместно заемащи някакъв пост.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР