Това, което Путин каза, не е нищо ново. Нито мобилизацията,

...
Това, което Путин каза, не е нищо ново. Нито мобилизацията,
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Очаквам опитите на Путин за ескалация да продължат

„ Това, което Путин сподели, не е нищо ново. Нито мобилизацията, нито референдумите могат да спасят това, което той към този момент загуби. Заплахата от потребление на нуклеарно оръжие беше всекидневие по времето на Студената война. Ако Путин си разреши това, обстановката ще стане пагубна. Популярни лица и хора с въздействие в Русия застават против Путин “, съобщи за Нова нюз Надежда Нейнски, някогашен министър на външните работи.

Нейнски разяснява, че стотици хиляди руснаци се пробват да изоставен Русия сега.

„ Украинската войска е мощно стимулирана. Много е мъчно да бъдат прикрити имперските упоритости на Русия. Путин е в интернационална изолираност и има вътрешни проблеми, които се пробва да тушира с референдуми. Очаквам опитите на Путин за ескалация да продължат. Европа обаче ще остане единна в осъждането на съветската експанзия. Путин се пробва да сътвори казус - да завзема територии със мощ. Последиците от това могат да обиден стабилността и сигурността в целия свят. Трудно се печели война против целия свят. И Путин доста добре го знае “, добави тя.

Според Нейнски Европа ще резервира своето единение, тъй като отстъпи ли, това ще е краят на евроатлантическата общественост.

„ Не бива да подценяваме това, което може да се случи през зимата - Русия да заплаща за митинги и протести. Реакцията на България не беше нито навременна, нито бърза. Беше измъчена. Правителството би трябвало да бъде доста изрично, партиите би трябвало да имат ясни позиции във връзка с войната “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР