Това, което изглежда най-странно в саботажа по линиите на Северен

...
Това, което изглежда най-странно в саботажа по линиите на Северен
Коментари Харесай

Вашингтон гони васалите си на война

Това, което наподобява най-странно в саботажа по линиите на „ Северен поток “, е, че уредниците даже не се пробваха да маскират дейностите си. Почти по едно и също време и по един и същи метод бяха извадени от строя три разклонения, което незабавно отхвърли версията спадът на налягането да е станал по някакви чудотворни аргументи. На четвъртия, явно, зарядът не е сработил за първи път, тъй че е било належащо в допълнение време, с цел да приключи работата.

В същото време всички предварителни дейности на Военноморски сили на Съединени американски щати в зоната на бъдещи саботажи бяха съзнателно осъществени обществено - като част от учения, отразявани от медиите, с доста хеликоптерни полети над тръбопроводи, с тематика за тестване на безпилотни подводни транспортни средства, изразени обществено. Сякаш с цел да се подсигурява, че никой няма подозрения кой е нанесъл този удар.

Не имам вяра, че американските разследващи служби за годините след края на Студената война са не запомнили по какъв начин да употребяват обикновените способи на интрига. Например, цивилни кораби под безпристрастен байрак могат да вземат участие в интервенцията, случилото се може да бъдат маскирани като произшествия. Не беше належащо обаче всички да се проведат на едно място.

Не имам вяра, че Съединените щати нямат задоволително запаси, с цел да провеждат терористични офанзиви на територията на Германия или даже в Русия. И да наподобява като трагичен случай. Пожар в помпена станция или газохранилище, удар на котва в тръба, самолетна злополука и впрочем. Има доста способи и подмяната на същите турбини няма да бъде по-евтина от ремонта на тръба под вода.

Да, ще бъде по-бързо да се възвърне инфраструктурата на сушата, само че кой ще предотврати повторението на офанзивата на друго място и с други средства? Същият въпрос би трябвало да се зададе и във връзка с последствията от настоящия бойкот. Възможно е да се възстановят тръбите, само че какъв брой време ще работят по-късно? И нужно ли е, откакто европейските управляващи към този момент бяха толкоз послушни на волята на Вашингтон, че още преди всевъзможни военни дейности в Украйна, „ Северен поток-2 “ беше замразен под претенциозни предлози, а първият остана без турбини с не по-малко неуместно опрощение? И изобщо, те толкоз доста говореха, че всевъзможни отстъпки към Русия към този момент са равносилни на политическа гибел за тях - те сами докараха страните си до обстановка на енергиен недостиг под претекст, че е невероятно да се елементарни на Русия за СВО!

Което, апропо, повдига различен въпрос - за какво да се удари по празните тръбопроводи? Колко съществени вреди ще нанесе това на „ Газпром “? Като се има поради фактът, че растежът на цените за доставка на нашия газ към този момент изплати разноските за създаване на двата „ потока “, в този момент западните застрахователни компании също ще би трябвало да компенсират вредите под опасността от цялостна загуба на известност.

Има опити да се изясни ударът с желанието да се освободи пазарът на американския полутечен газ. Но доставките му тази година към този момент съвсем се удвоиха и надали могат да бъдат доста увеличени в близко бъдеще, даже единствено тъй като построяването на нови терминали за регазификация лишава време и пари. Тоест във всеки случай това е вероятност за доста по-дълго време от възможното възобновяване на газопровода. Да, и ударът по тръбите, минаващи през Турция, би довел до освобождение на доста по-голям дял от европейския пазар.

А „ Газпром “ в това време не се вкопчва в действителност в опцията да продължи да доставя газ за Европа. Във всеки случай той настоя да заплаща в рубли под опасността от прекъсване на доставките, а в тази ситуация с Полша той извърши опасността, не направи компромис по въпросите на турбината за СП-1, а украинският „ Нафтогаз “ е застрашен от прекъсване крана, в случай че излезе още веднъж с искове за заплащане на непредоставени услуги. А, и като част от освобождението на военните дейности в Украйна на ново равнище, няма да е ненужно да лиши Украйна от газ. Но Съединени американски щати очевидно не желаят това, другояче най-лесно би било да взривят тръбите в Украйна, като в същото време афишират, че това е резултат от съветски удари.

Освен това ясно ли е дали си коства да се борим за европейския пазар в този момент? В последна сметка, в случай че енергоемките промишлености се затворят заради високата цена на силата и се реалокират в други страни, това, наред с други неща, ще значи мощно понижаване на потреблението. Включително битовото, защото хората, които са останали без работа, няма да могат да заплащат топлината и светлината в домовете си. Но това не е единствената причина за понижаване на производството в Европа - прекъсването на доставките за Русия и закупуването на доста типове първични материали от нас също се отразява съществено на рентабилността.

Все отново ми се коства, че задачата на саботажа на тръбопроводите през Балтийско море е друга. Ударът беше нанесен предизвикателно, тъй че да няма подозрение, че Съединени американски щати са го нанесли. Въпреки че на Запад го придружиха с следващите обвинявания към Русия, само че това е съшито с бели конци даже и за лековерната европейска аудитория.

Сега американските разследващи служби могат да провеждат всевъзможни диверсии в Европа, откакто заметат малко по-добре следите, и всичките им европейски мелези ще вият, обвинявайки Русия и настоявайки за война с агресора. Сякаш това е съветско възмездие. А първият претендент за това е Полша, а повода може да е саботажът на новооткрития газопровод от Норвегия.

Така изказването на НАТО за безапелационен отговор на офанзивите против европейската инфраструктура, което толкоз изненада обществеността, евентуално се отнася не до минали саботажи, а до бъдещето.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР