Това казва в интервю за оръжейният търговец Емилиян Гебрев. „От

...
Това казва в интервю за оръжейният търговец Емилиян Гебрев. „От
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: България много добре знае къде изнася оръжия

Това споделя в изявление за оръжейният търговец Емилиян Гебрев.

„ От Минските съглашения насам Украйна не участва в нито един забранителен лист за експорт на оръжия. Същевременно, нашата страна се придържа към това да не изнася непосредствено за Украйна. Минските съглашения не са наложителни, само че България ги съблюдава, с цел да има мир “, изясни той.

„ Иначе в Европейския съюз има относително идентични правила за експортните и трансферни позволения. Първите са за експорт отвън Европейски Съюз, а при вторите стоката се движи сред страните членки “, продължи Гебрев.

„ Междуведомствената комисия се състои от седем представители на институции. В тях влизат Министерство на външните работи, Министерство на вътрешните работи, Министерство на защитата, ДАНС и други Те взимат решение по всеки един проблем за експорт. Дори и един от комисията да не е склонен, съответното позволение за експорт не се издава. Страната ни има двустепенна система, междуведомственият съвет, който е към Министерски съвет, контролиращ правата на компаниите за търговия с оръжие и муниции. А комисията е виновна за разрешенията по всяка една договорка и всеки проблем “, сподели още той.

„ Митниците и полицията също играят роля в процеса. Така че няма по какъв начин страната да си затваря очите за каквото и да било в оръжейния износ “, добави оръжейният търговец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР