Това каза в ефира на NOVA NEWS бившият зам.-министър на

...
Това каза в ефира на NOVA NEWS бившият зам.-министър на
Коментари Харесай

Ген. Запрянов: Войната ще навлезе в ключовата си фаза през пролетта

Това сподели в ефира на NOVA NEWS някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов. 

 

Украинската войска стартира своето нахлуване, откакто получи съвременно оръжие от Запада. Всички системи и въоръжения имат за задача Украйна да освободи своята територия. Украйна няма капацитет да води война на съветска земя.

 

Всички тези оръжия се употребяват единствено за отбрана на украинската териториална целокупност и няма да се употребяват за обстрел на съветски цивилни обекти. Слава Богу, че и България също се включи в даването на въоръжение. 

 

" Не мисля, че Русия може да нападна страна от НАТО. В момента войната е позиционна. Руснаците търсят повече агитация и не вършат опити да трансформират хода на войната. Украйна получава съвременни танкове, а танковете са най-хубавата техника за настъпателни дейности.

 

Украинците демонстрират, че бързо усвояват работата с тази съвременна техника и би трябвало до началото на март да са изцяло подготвени да работят с тази техника. Що се отнася до изтребителите F-16 там съм по-скептично надъхан. Ще е належащо доста време, с цел да се обучат украинските водачи да летят на западни самолети ", сподели някогашният зам.-министър на защитата ген. Атанас Запрянов. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР