Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в

...
Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в
Коментари Харесай

Цветанов: България е 100% зависима от Русия към края на 2020 г., при реализирането на „Турски поток“

Това сподели Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България в ефира на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия, по тематиката с оповестяването на частичната готовност в Русия от страна на Путин.

 

„ Ние не виждаме нищо, което да се случва през последните месеци, което да бъде с доста ясно позициониране на страната ни и извършване на уговорките ни към НАТО и Европейски Съюз “.

 

Цветанов напомни, че срещата при президента бе извършена два дни след оповестяването на частична готовност от страна на Путин, а в самия ден имаше съвещание на Министерски съвет, след което министрите нямаше по какъв начин да не отчетат, че е водеща тематика.

 

Той попита за какво към момента не е извършен Съвета по сигурност към Министерски съвет, пет дни след оповестяването на тези дейности като решение от Путин.

 

„ България има поредност за увеличение на зависимостта си от Русия през последните години и това е реалност за всички “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България.

 

Цветан Цветанов изрази мнение, че България е станала 100% подвластна от Русия към края на 2020 година, при реализирането на „ Турски поток “.

„ Виждаме какви са били политическите решения, които са свързани с най-важното, от което сега сме пострадали, а точно енергийната сигурност на страната “, съобщи Цветанов.

 

По думите му всички браншове в България са наранени от изчезналата диверсификация у нас. Цветанов акцентира, че с уговорката, който Теменужка Петкова е поела в Санкт Петербург, с подписването на Пътната карта е нараснала опцията за зависимостта на България от Русия.

 

Той попита и за какво страната ни се отказала в този интервал от 1 милиарда и 350 млн. лева пари, които са щели да дойдат по остарелия газопровод, който е идвал от Украйна и напомни, че договорът е бил до 2029 година

 

„ Ние сме част от това което се случва през днешния ден в Украйна, тъй като в случай че нямаше „ Турски поток “ и „ Северен поток “, Русия нямаше да си разреши това, което прави през днешния ден, тъй като главния и доход е от енергийните запаси, които тя изнася “, безапелационен е той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР