Това каза съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването

...
Това каза съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не може всички да казват ”Ходи си, Гешев!”, а той продължава да седи и да нахалства

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в предаването " Лице в Лице " по бТВ.

" Аритметика е безмилостна просвета и той няма болшинство да сформира собствен кабинет. Това е неизбежната настройка, тя може да не ни харесва, да поражда въпроси от най-различно естество. Но тя взема решение фундаменталния въпрос, в случай че желаеме да имаме ново държавно управление. Тази настройка мъчно ще възпроизведе безпроблемно функциониращо ръководство. Може да не ни харесва, само че не е неизбежно. Политическа партия търсиха всяка от всяка една от обединенията поддръжка, това е доста сложен метод, само че към този момент им се отдава, ние им даваме поддръжка въз основата на това, което видяхме. ", добави той.

По думите на Иванов не би трябвало да се разчита на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а те би трябвало да останат в изолираност “Политическата рецесия, не е рецесия на 3 пъти избори, а спорът на въпроса на по какъв начин и при какви условия се упражнява властта - дали е от приятелчета на властта, които си пишат чатове с Гешев, дали ще се упражнява отговорно властта и ще носи ли опасности с наказателната власт”, съобщи той.

" Докато не рестартираме прокуратурата и да я освободим от актуалното ѝ управление, ние постоянно ще търсим алтернативата, за жалост. КПКОНПИ наподобява като едно положително място, от което може да се стартира ", счита Христо Иванов.

“Не един човек му споделя “Ходи си, Гешев!, всички, в това число знакови институции му го споделят и той продължава да седи и да нахалства. Това ще е по този начин, до момента в който не сменим състава на Висш съдебен съвет ", разяснява Иванов по отношение на обвинител №1.

Христо Иванова разкри, че номинираните за министри в проектокабинета, от Демократична България ще са Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Борислав Сандов.

Иванов твърди, че би трябвало да се работи по огромен голям набор от ръководещите органи в страната като да вземем за пример Инспектората към Висш съдебен съвет. Той изясни, че би трябвало да бъде определен с болшинство от ⅔. Но счита, че по какъв начин тъкмо ще бъде реализирано това болшинство или да ще бъде запълнено с качествени хора - ще бъде същински тест.

По негови думи структурата за 5 вицепремиери “ще бъде комплицирано поради обединенията, които са толкоз разнообразни - нашето управление и това на Българска социалистическа партия сме в оставка, Има Такъв Народ са характерни, всичко това събрано в една скица да се взема решение ще бъде сложно”.

Съпредседателят на Демократична България изясни за какво отхвърля да бъде министър: " Защото мисля, че при толкоз сложна коалиция е добре политическите водачи да създадат крачка настрана. Нагласата е да участваме в кабинета по-скоро с експертни фигури. В този смисъл и аз, и военачалник Атанасов взехме решение да стоим малко обратно и да не товарим структурата с прекомерно огромна политизация ".

" Готови да поеме отговорност макар всички компликации. Това не е компромис, това е отговорност ", приключи Христо Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР