Това каза по БТВ шефът на детската педиатрия в столицата

...
Това каза по БТВ шефът на детската педиатрия в столицата
Коментари Харесай

Шефът на педиатрията: Необходима е комплексна грижа за децата

Това сподели по БТВ шефът на детската педиатрия в столицата доктор Благомир Здравков. Ето какво добави той:

Не ми известно с сътрудниците другите структури да е приказвал някой от министерството. Дали съм ходил в Правителствена-не не съм. Какво да им кажа-дайте да ви прегледам болничното заведение, с цел да видя къде да си сложа кабинета. Трябва разбор, с цел да стане ясно на хората дали това е сполучлив вид. На никоя от страните това не е ясно.

Няма скенер и ЯМР в нашата болница. Ще ви споделя един подробност - предходно държавно управление е предложил скенер на болничното заведение, само че подобен е бил отхвърлен. Като шеф на неповторима болница ще кажа, че детското опазване на здравето е приоритет единствено на думи. Това е десетилетие наред. Важно е бъдещите ръководещи какъв небосвод виждат за детското опазване на здравето. Всяка смъртност на дете се приписва на некадърността на лекарите.

За случай с менингита: Това дете, когато родителите откриват, че се утежнява, потеглят до инфекциозна болница. Стигат, обаче до нашата. Попитах родителите кой ви върна, само че родителите споделиха, че никой не ги е прибирал. Сами са решили да тръгнат към “Пирогов”.

Специализираната болница няма право да разкрие профилирано незабавно поделение. Въпреки това, аз съм го обезпечил. Този случай е следващият, който демонстрира комплексността за детската грижа. Свръхострият менингококов сепсис е с леталитет към 95 %. Около 20 % от младата популация имат носителство. За благополучие това е дребна периодичност, само че за фамилията си е огромна покруса. Не съм сигурен, че в случай че това дете бе постъпил по-рано при нас, щеше да има различен излаз.

Градината, която е огнище на менингит, няма заболели на менингит. Установи се носителство. Детето също не е развило менингит. В никой от случаите не сме имали деца с менингит. Дори деца с дискретна клинична изява, при тях доста бързо бе решен казуса с антибиотици. Ваксината е добър вид. Англия е страна с висока заболеваемост. След въвеждане на имунизациите, фрапантно понижава честотата на това заболяване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР