Това каза Христо Иванов от ДБ по БТВ. Следващата седмица

...
Това каза Христо Иванов от ДБ по БТВ. Следващата седмица
Коментари Харесай

Христо Иванов: Мотивите за оставката на Иван Гешев са на лице

Това сподели Христо Иванов от Демократична България по БТВ.

Следващата седмица чакаме да стартира процеса на разглеждане на закона за правосъдната власт. Очакваме да стартира процедура на избор на членове на Инспектората на Висш съдебен съвет, зает да чисти гнилите ябълки. Трябва да подходим съществено към номиниране на хора, подготвени да се опълчват на въздействие в правосъдната власт.

България продължава да е обект на три мониторинга. Ние плащаме чудовищна виновност за пропуснато време и вложения. Всички политически сили схващат, че този, който се опълчи на правосъдната промяна, ще заплати пагубна политическа и историческа цена. Те откриха какъв брой е значимо да има самостоятелен съд.

Умерен оптимист съм, че ще можем да откри база за диалог с опозицията. ГЕРБ се ангажираха с това, че би трябвало да се преструктурира Висш съдебен съвет. Движение за права и свободи заговориха за техни оферти за промени в конституцията. Ледът се пука. Следващата седмица ще предложим комисия, с цел да стартираме диалог за правосъдна промяна и вероятния парламентарен консенсус.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР