Това каза Георги Ганев от "Демократична България"Целта на коалиционните партньори

...
Това каза Георги Ганев от "Демократична България"Целта на коалиционните партньори
Коментари Харесай

След коалиционния съвет: Датата за приемане на еврото остава 1 януари 2024 година

Това сподели Георги Ганев от "Демократична България "

Целта на съдружните сътрудници продължава да бъде България да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 година Ще успее ли обаче страната ни да извърши критериите - не е ясно. Това сподели Георги Ганев от "Демократична България " на излизане от срещата на съдружните специалисти, които се събраха на среща в Министерство на финансите в петък вечер.

“Подкрепата за фамилии с деца ще бъде призната. Подкрепата за пенсионерите, ще бъде призната – въпросът е тъкмо в какъв вид. 25-те стотинки за гориво въобще не ги обсъждахме”, сподели още Ганев пред

"Нямаме дефинитивно решение за антиинфлационните ограничения. Очакването е бюджетът да има задоволително запаси, с цел да бъде в помощ на всички стопански единици”, сподели той и заяви, че главният фокус на тазвечерната среща е бил приемането на еврото.

Той изясни, че подуправителят на Българска народна банка Калин Христов е показал структурата на отчета, който ще даде концепция за изгода, разноски, преимущества и провокации от приемането на еврото.

"Датата за приемане на еврото остава 1 януари 2024 година. Страната ни категорично ще би трябвало да изиска отчет от Европейската комисия и Европейската централна банка за готовността на България за приемане на еврото. Той би трябвало да бъде подготвен почти май 2023 ", стана ясно от думите на Ганев.

Ганев заяви, че на срещата съдружните сътрудници са обсъждали прага за регистрация по Данък добавена стойност за кратно, само че не са обсъждали тавани на цени от дребната потребителска кошница.

Анализът продължава да се случва и в основа на тях ще се вземат съответните решения, сподели още Ганев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР