Това каза генерал-полковник Александър Головко, командир на Военно-космическите сили (ВКС)

...
Това каза генерал-полковник Александър Головко, командир на Военно-космическите сили (ВКС)
Коментари Харесай

Русия е регистрирала над 50 ракетни изстрелвания

Това сподели генерал-полковник Александър Головко, пълководец на Военно-космическите сили (ВКС) на Русия, представен от Интерфакс.

"През актуалната година системата за ранно обявяване при ракетно нахлуване е записала, благодарение на профилирани системи и принадлежности за надзор на въздушното и галактическото пространство, повече от 50 изстрелвания на задгранични и локални балистични и галактически ракети ", декларира военачалник Головко в изявление пред вестник "Червена звезда ".

Както към този момент беше обявено от Министерството на защитата на Русия, през 2017 година СПРН (руската абревиатура на системата за ранно предупреждение) записва всеки ракетен пуск, в това число стартирането на балистични ракети от Северна Корея.

Основата на наземния ешелон на системата за ранно обявяване е радиолокационният комплекс "Воронеж ", артикул на държавния защитителен холдинг РТИ.

"Воронеж " употребява радиовълни с разнообразни дължини и е способна да открива балистични, галактически и други аеродинамични обекти, изстреляни зад хоризонта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР